Hana Šimková
13.4.2023 09:10
Ano, ty ženy jsou sice prostorově výrazné ale jsou hezké. Co je komu do toho co si oblékají. Asi se v tom cítí dobře a o tom to je. Neznamená to, že ženy hubené se oblékají vkusně.
Martin Vrba
12.4.2023 10:42
Možná ten špatný dojem dělá to, že vidím ty ženy v statickém postavení - ve fotkách. Podívejte se, když se rozpohybují na videu v rytmu té písně, jak hned vypadají lépe. https://www.youtube.com/watch?v=c085f31zRmc
Dana Divišová
11.4.2023 20:35
Mně se taky některé modely líbí....vím, že pro takové "větší" ženy je problém se v oblečení najít.
Lenka Tůmová
11.4.2023 19:12
Mně se ten květinový kabát líbí. Na rozdíl od pana Vrby si myslím, že džínové vestičky nejsou špatné (ne, žádnou nemám), hlavně té paní v červených šatech, která má opravdu velkou nadváhu (odhadla bych klidně 35-40 kg), udělá krátká vestička pas. Rozepnutá ponechá modelu vertikálu. Zkuste si představit, jak by to vypadalo, kdyby si ji zapnula - moc dobře ne. Stejná paní na posledním modelu vypadá o hodně objemnější, nadbytek látky službu moc neudělá. U čísla tři mě hodně ruší ten malý šáteček na krku, který opticky odřezává hlavu. Šátky a šály jsou výborní pomocníci, dokáží vylepšit proporce, zakrýt vrásky na krku a dekoltu, nebo odstínit méně slušivou barvu horní části oděvu od obličeje, vnést život do jinak nevýrazného oblečení. Je však třeba zkoušet před zrcadlem, jak je nosit.
ivana kosťunová
11.4.2023 16:32
Proč ne? Model 2,3 z titulky, a 1,3,6, pod článkem mi připadají docela šik. Nevím, co od oblečení očekáváte, určitě vás nezeštíhlí, ale může působit esteticky dobře.
Martin Vrba
11.4.2023 16:31
Když se koukám na ty oděvy, tak jsem pojal podezření, že návrhář se sám obětoval nevhodným řešením pro obézní ženy a sází na to, že si každý řekne: "Nevypadaly by tak špatně, kdyby neměly na sobě tak nevhodné oblečení!" Ještě jsem totiž nezažil, že by nějaké kredenciózní ženě slušela ta džínová krátká doslova k jejímu tělu titěrná bundička. Když si někdo na sebe něco koupí (nebo nechá ušít na míru), tak musí mít takovou velikost, kterou na něm lze dopnout a teprve takovou pak může nosit rozepnutou, aby to vypadalo ležérně. Když je ale na první pohled zřejmé, že tu bundičku nedopne, tak na svou silnou postavu jen upozorní a taková žena se v tom oděvu pak nemůže cítit dobře. Hodně žen dělá také chybu v tom, že si k sobě "přitulí" ohromnou kabelu přes rameno, aby v té obezitě měla i věrnou kamarádku, což ale její siluetu ještě rozšíří. Obléknout barbínu není žádný velký kumšt, ale s mohutnou ženou je to nadlidský úkol, tam záleží i na samotném držení těla té ženy ( některé dělají chybu v tom, že jsou uzavřeny do sebe v takové křeči a myslí si, že se tím nějak scvrknou, ne k velkým a silným ženám patří rozevláté oděvy a rozmáchlá gesta. A tak souhlasím s názorem v článku a kopíruji ho "V případě nekonfekčních postav totiž platí jediné: zkoušet, zkoušet, zkoušet. Někdy kousek oděvu, který se zpočátku jeví být naprosto nepřijatelný, nakonec vypadá výborně." Myslím, že taková návrhářka Matragi zvládne model, který dá i obézní ženě pocit jistoty a svobody ve společnosti. Když se v tom budete dobře cítit, tak nechte na okolí zapůsobit i vaši veselou a energickou povahu a budete i královnou plesu a každý správný chlap vás v tom podpoří. :)
Lenka Kočandrlová
11.4.2023 16:16
Modely bych označila jako pochodující stany, ne a fuj.
Hana Šimková
11.4.2023 15:53
Hezké holky a dobré je , že v pytlích ani v teplákách nechodí. Já si myslím, že když je někdo starý a je vyzáblý, tak je to horší.
Jitka Caklová
11.4.2023 12:25
Jsem šťastná, že tento "problém" řešit nemusím a už vůbec nemám potřebu řešit, jak kdo vypadá. Je to každého věc.
Mell Nova
11.4.2023 12:09
Mám sice trošku menší míry, ale tyto modely mi přijdou nevkusné.