Úvodní foto autor, ilustrační foto Pixabay
Zvyklostem budiž chvála (anebo ne?)
2. 4. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
2.4.2023 19:20
Víc než zvyknout si na něco (zde starší věk či přímo stáří) bych to u sebe nazvala přijetím.
Věra Ježková
2.4.2023 16:46
Jendo, já bych k pozitivním zvyklostem přidala stereotypy (možná je to trochu synonymum). Stereotypy uklidňují, přidávají žití řád. No, ale taky se říká: „Každá změna je k horšímu. Změna je život“. Přeji ti co nejvíc pozitivních zvyklostí a pozitiv pozdního věku. :-)
Anna Potůčková
2.4.2023 15:21
S tvými slovy musím jen souhlasit. A učíme se opravdu celý svůj život. Ten přináší stále nové a nové poznatky.
Stanislava Honcová
2.4.2023 15:08
Aj, rychleji píšu, než myslím. "A těm" - mělo být "a k těm" a "mi jsme" je hrůza, jasně, že "my jsme". Ano, dokud žiješ, uč se :-)! Je to hluboká pravda.
Stanislava Honcová
2.4.2023 14:56
Moudrá slova. Rozumím "víc, než bych chtěla". V tom smyslu, že zdravotní neduhy mi v posledních letech připravily taky hodně těžkou překážkovou dráhu. Trvalo mi, než jsem pochopila, že je třeba žít dál a hledat, co jde a ne jen tesknit nad tím, co mne trápí.
Moc ráda čtu Vaše příspěvky, vždycky na mne dýchne pocit, že jsme "na stejné vlně". Aby ne, jsem z Litoměřicka, narozená ve lvu :-).
A těm "železným zvykům": Moji rodiče byli z válečné generace. Šetřilo se, kde se dalo. Maminka vždycky složila do lednice papír od másla a když pekla, ještě ho použila na vymazání plechu. Zcela automaticky jsem tuto zvyklost převzala. Tak se to u nás prostě "odjakživa" dělalo, proč to tedy měnit. Co na tom, že už to ztrácí význam i logiku. Probrala mne až nedávná návštěva dlouholeté přítelkyně, bodré ženy ze samoty na Valašsku, kde se rozhodně neplýtvá. Můj zvyk ji uvedl nejprve v neskrývaný údiv a následně v záchvat smíchu, který uzavřela myšlenkou:
"No tož, to mi jsme tedy hodně hamižní, ale toto.... ?" :-)
Prostě, někdy dozraje čas i na revizi zajetých zvyků :-).
Přeji, ať psaní pomáhá alespoň na chvíli na zdravotní neduhy zapomenout a ať sluníčko svítí do života, co to jde. A těším se na Vaše další články.
Alena Velková
2.4.2023 13:04
O tom, že zvyk je železná košile by mohly vyprávět moje děti... vždycky, jsem si zafixovala, kde mají nějaký kroužek, a pokud se místo změnilo, stejně jsem autem vyrazila na to původní místo...tak už mě pak hlídaly :-))
Naděžda Špásová
2.4.2023 12:48
S tím zvykem a železnou košilí souhlasím, aspoň já to tak mám. Přeji ti hodně tvůrčích nápadů a inspirace.
Miloslava Richterová
2.4.2023 11:37
Literární aktivita a setkávání s přáteli je prima, hodně zdraví, slunečné, teplé jaro a pěkný velikonoční čas :-)
Alena Švancarová
2.4.2023 11:16
Je stále čemu se učit.A je dobře,když je k vědění člověk stále nakloněn.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA