Jitka Caklová
13.4.2023 09:15
Paní Radlická, s :-) Vám odpovídám "Já vím! :-)", to mě naučil ŽIVOT. Čím těžší zkoušky, že jich bylo a stále je, o to snadnější je vidět řešení.
Jitka Caklová
13.4.2023 08:16
(Autorka si nepřála uvést celé jméno, ale redakce ho zná.) Ztroskotanci, kteří neví, co je to, stát na vlastních nohou a umět žít svůj vlastní život. Já jsem bez anonymity na sebe vykecala kde co a co z toho mám. Buď se v očích čtenářek/řů lituji, nebo chlubím a jsem "Jájínek". S jinými weby nemám zkušenost, tento mi úplně stačí, ale krom mých prvních 25 let, je pro mě výbornou školou života. Mohu si dovolit jet paralelně s íčkem na "svém prkně" a dobře vím, že co nemohu změnit, tomu nevěnuji pozornost, neboť se mě to netýká. Je to takové moje malé sobectví, které nemůže nikomu ublížit, ale může pomoci ♥♥♥
Miloslava Richterová
11.4.2023 20:21
Přinejmenším jsou tyto články podivné a tento způsob sdílení osudu se opakuje např. v časopisech pro ženy, tak trochu výchovné, varovné, k zamyšlení. Někde žádají i o názor odborníka.
Martin Vrba
11.4.2023 11:58
To, že některé osudy lidí zde popsané, nám připadají jako někde opsané, tak to je způsobeno tím, že se v populaci jen s obměnami skutečně opakují. Problém je ale v tom, že je vždy rada těžká, protože se snaží radit ti, kteří, když si to přiznají, si nedovedou poradit ani sami se sebou. A ač jsou si ty příběhy podobné jako vejce vejci, tak samotní lidé mají v sobě tolik proměnných ve svých životech, povahách a způsobech stavění se k problémům, že neexistuje žádné univerzální řešení. Vždyť se sami během života měníme a tedy i různě reagujeme. Často se stane, že teprve v životě dojdeme například k poznání, že jsme svým rodičům křivdili. A to teprve, když nás osud jen malinko taky skřípnul, tak je poprosíme za odpuštění, že jsme teprve pochopili, jak to oni měli těžké. A tak to platí i v partnerských vztazích. Základ je v tom, pořád spolu komunikovat, říkat si i nepopulární věci a nebát se bouřek - ty vždy vyčistí ovzduší, atd. . . . . . Ztráta člověka je vždy těžká a musí přebolet - nikdo to za nás neudělá. Já rozchod - rozvod považuji za "malou smrt", ale každý jsme jiný, atd. . . . . .
Jan Raška
11.4.2023 11:25
Ilono, podezříváš nás, že přetahujeme tyto příběhy z jiných médií? Četla jsi někde jinde stejný článek nebo máš jen pocit? Nebo si potřebuješ rýpnout? Nikdy jsme žádný článek od nikud nekopírovali! Ano, jsou lidé, kteří z nějakých důvodů chtějí sdělit svůj příběh, osud, svěřit se s trápením, vypsat se s problému... Ale chtějí zůstat v anonymitě a my to respektujeme. Své přběhy nám píší mailem, přibývá jich, a nás těší, že našemu potálu, kde hledají radu, pochopení, útěchu, důvěřují.
Martin Vrba
10.4.2023 20:51
Tak to má tedy moc blbý, ta pisatelka, jejíž adresu má redakce k dispozici, ale neříkejte jí to, moc by jí to nepomohlo. Sotva najdu nějaká slova útěchy pro milenku i bývalou manželku. Ale přesto se o to pokusím. Pro manželku jen to, že by jí její věrný muž určitě umřel také, že určitě nebylo příčinou jeho smrti to, že na něm rajtovala jiná - mladší a štíhlejší, ba bylo by to právě naopak. Tak si nemá nic vyčítat, že se manželovi více nevěnovala - podlehl by její hmotnosti asi daleko dříve. A pro milenku bych tu měl to, že v nejlepším se má přestat a že to si určitě myslel i ten její milenec. Umřít pod mladou milenkou je krásná smrt, tedy určitě lepší, než pod 100 let starou borovicí jako to občas potká nepozorného dřevorubce.
Oldřich Čepelka
9.4.2023 11:56
Tak tohle je hodně silný příběh, třebaže podobných je jistě víc. Nevím, jestli by tu někdo napsal, že je to vina jen toho muže, že byl nezodpovědný a neměl se zamilovat tak, aby opustil svou zákonnou manželku. Plně souhlasím, ale viděl bych to složitější: on je z rodu těch chlapů, kteří toho moc nenamluví, ale jdou a udělají, ve vztazích jsou někdy bezelstní, černobílí; pro jeho milenku byl atraktivní, ženy přitahují úspěch, peníze nebo vzhled a je to tak biologicky normální. Akorát, že oba neměli potřebné zábrany. No a pak jeho vlastní žena, Věra, neměla byste si dávat největší vinu, jistě jste se mohla dělat atraktivnější a být v něčem aktivnější, ale kdoví, zda by to pomohlo. Pokud můžete, neželte toho, co se stalo, stejně se to už nezmění. Ve vašem věku je to mezi muži hodně přebrané a musíte si dávat pozor, abyste se nescukla s nějakým lenochem nebo lemplem. Ale i v tomto věku jsou muži, s nimiž by se dalo dobře žít. Ne třeba v jediné domácnosti, nejlíp, když každý bydlí sám a jen se 2x v týdnu navštíví a o víkendu si udělají nějakou společnou akci směr restaurace, hrad nebo postel.
Alena Gebauerová
9.4.2023 11:30
Připomenulo mi to muj zážitek, který me spise pobavil, na velikonoce jsem byla čerstve rozvedená a zazvonil u mne tchán, ze umřela tchyně, jestli nevím, u které milenky se nachází můj ex, aby mu to mohl dat vědět.
Lenka Kočandrlová
8.4.2023 16:20
Buďte ráda,že máte své jisté,co vám manžel nechal před odchodem. Nemá cenu s odstupem přemítat,kde se stala chyba. Zkrátka ta dotyčná milenka se mu začala zdát milejší,krásnější,hlavně neokoukaná a ještě mu ji kdekdo záviděl.Nevím,proč byste měla na pohřbu plakat,jeho příbuzní nebyli padlí na hlavu a jistě si o něm mysleli své a vás možná litovali a chápali to. Uplyniula dost dlouhá doba od těch událostí, tak si to jen připomeňte, ale žijte si svůj nový život dál.
Hana Řezáčová
8.4.2023 13:42
A hezkou, o sebe dbající ženu, navíc hodnou , a která se starala o muže i děti atd. atd., nikdy žádný manžel neopustil? A opačně? Pracovitého solidu, který navíc dobře vypadá, nikdy neopustila manželka? Je to celé složitější ...