Ilustrační foto: Ingimage
Láskyplnost
12. 5. 2023Nezajímá mě, co právě vyvádějí celebrity. Rád pozoruji obyčejné lidi ve svých přirozených pozicích. Co právě dělají, co prožívají, co je trápí, a naopak co je rozesměje. Jejich život je mnohdy zajímavější než důležitých lidí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
12.5.2023 10:31
"Zahrnující péče, blízkost, ochrana", může z lásky k pečovanému i zabíjet.
Jitka Caklová
12.5.2023 10:23
Klidně věřte učencům, jsem jedna z posledních, kdo by vám to chtěl vyvracet a klidně si z lásky, nebo pro pocit láskY?, dejte přes hubu :-)
Martin Vrba
12.5.2023 10:18
Učenci na lásku mají tento názor: "Láska je soubor emocí a chování charakterizovaných intimitou, vášní a oddaností. Zahrnuje péči, blízkost, ochranu, přitažlivost, náklonnost a důvěru. Láska může mít různou intenzitu a může se měnit v průběhu času." Umělci jsou ve všem mnohem dál, tedy i v různých podobách lásky, protože jsou omezeni jen svou fantazií (někde ale i cenzurou) a tak se procházeli po Měsíci mnohem dříve, než Neil Alden Armstron. Mezi nejznámější (první kosmonauty) patřil Baron Prášil nebo i Pan Brouček. Ale o lásce existují také mnohá inspirující díla i dílka, která dávají naději lidem i v reálném životě, že i oni se dočkají. Nyní jen náhodou se mi vybavil krásný film o lásce "OŽIVLÁ PANENKA" (1991). Komedie o zakleté dívce proměněné do podoby dřevěné panny, jejím vysvobození, lásce a problémech moderní civilizace. Také pohled na lásku jinak ztvárněný představuje komedie Pygmalion (1912) George Bernarda Shawa. Láska na všechny způsoby je asi hlavním motivem všech uměleckých děl. A někde na konci (mimo veřejný svět) stojí i ta má první osobní zkušenost s láskou, kdy jsem ji projevil k mé první platonické lásce Radovaně jen zataháním za její krásný dlouhý černý cop a ona na to jen tiše sykla: "Au - to ale Martine trochu bolí!"
Martin Vrba
12.5.2023 08:59
Formy lásky jsou velice rozmanité. Pan Berka tady vždy upadne až do lásky přeslazené, tu já nemám rád, ne proto, že mám cukrovku a že když už chci zhřešit, tak to už raději s indiánkem, než s přeslazenou manželkou. Naše manželství je "italské", létaly v něm i padesátky růží (ty byly z účtu televize) i facky - výbuchy žárlivosti, chovat zvířata jsme nepotřebovali, často jsme se tak v hněvu oslovovali, ale vždy jsme se nějak uklidnili - nejčastěji milováním. A tak u nás zazněla v poslední době i otázka: "Ty už jsi mi dlouho neřekl, když něco zvořu, že jsem kráva, ty mne už nemáš rád?"
Jitka Caklová
12.5.2023 06:35
Závislost na čemkoliv je dobrý sluha, ale špatný pán a závislost na lásce toho druhého je tím nejhorším, co může člověka potkat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA