Fejeton přímo jarní
FOTO: archiv autorů a Pixabay

Fejeton přímo jarní

13. 5. 2023

Jaro obvykle přichází už v březnu. Pokud na to ovšem nezapomene, jako tento rok. Přichází opatrně, připravené bojovat o své místo v kalendáři se zbytky mrazivé zimy. Občas se trochu opozdí, ale jen trochu, aby pak udeřilo, o to větší silou, a vynahradilo lidem trápení s kabáty, červenými nosy a mrazivými slovy.

fejeton
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Děkuji za vaše komentáře. Písničku Ivana Mládka považuji za zábavnou nadsázku. Přeji vám hezký zbytek jara.
František Matoušek
Hezká povzdechnutí. Jóó, pryč jsou kuličky a buďme rádi, že máme jisté alespoň to jaro, když už ne ta lýtka.
Naděžda Špásová
Oba mi mluvíte z duše. Kuličky jsem taky cvrnkala a lýtka se též zapalovala. A bez zimáku mi bylo též dobře. Copak o to, lýtka by se zapalovala i teď, jen vhodných objektů je nějak poskrovnu. Bohatá Američanka taky nejsem, takže zajíček by mě obloukem oběhl. Tak si holt budu muset vystačit s tím, co mám doma, to zas tak špatný zatím není. Přeji vám, ať vám vaše přátelství vydrží ještě dlouho. :-)
Marcela Pivcová
Zimu nemám doopravdy vůbec ráda a letošní jaro se stále přihlásí jen některý den, který je opět vystřídán ochlazením, mlhou, deštěm... Když ráno vyhlédnu z okna a vidím sluníčko, dostanu hned lepší náladu a začnu přemýšlet, kam by se dalo vyrazit na výlet. Před třemi dny jsem zjistila, že v Budějovicích jsou stále hliněné kuličky k dostání - přesně ty různobarevné - i v plátěném sáčku!
Zuzana Pivcová
Jaro je nový začátek anebo pokračování. Mám radost z vaší obnovené přátelské korespondence.
Alena Velková
Každý jsme jiný...já nesnáším zimu, ale miluju sluncem zalité dny, a to i tehdy, když je vedro, mým kloubům to dělá dobře :-))
Dana Puchalská
Jaro mám ráda. A na kuličky si moc dobře pamatuju. Co já měla obyčejných tzv.hliněněk,ale tu skleněnku měli jen ti nejlepší borci.
Daniela Řeřichová
Jaro vnímám jako nový začátek, jaro miluji. Děti hrají kuličky i jiné hry, bylo to tak a bude vždy. Pro vnoučata jsme kdysi koupili sestavu plastového výlisku s prohlubní a k tomu parádní kuličky různých barev a materiálů, takže se dají cvrnkat všude. Pro mne má každé roční období své kouzlo.
Jan Zelenka
Já mám rád všechna roční období kromě zimy. Ten čas, kdy se jarní krajina mění a barví do zelena, je krásný. A přichází i teplo a slunce probouzí květiny ze zimního spánku.
Hana Šimková
Nevím, proč by mělo být jaro pitomé? Jaro je krásné ať prší, nebo svítí sluníčko. Je to nejkrásnější období a já si ho užívám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%