Stačí si najít místo
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Stačí si najít místo

30. 5. 2023

Věřte nevěřte, ale opravdu je to tak. Je sobota dopoledne, venku je krásně a já cítím, že dnes odpoledne nebude zahrada, ale výlet.  No jo výlet, ale kam?

Chtěla jsem někam, kde by byla i voda. Kolem města to máme už několikrát prošlé, Miladu jsem taky zavrhla. Kdo hledá, najde a to se stalo i nám. Objevili jsme nedaleko města v Povrlech přehradu, a kdyby jednu, ale hned dvě. Malou nádrž, která pod hrází teče do té velké a bylo rozhodnuto.

Povrly jsou menší obec, do které se odbočuje po děčínské silnici. Nachází se na levém břehu Labe přes které jezdí přívoz do Velkého Března a zpět a žije zde přibližně 2300 obyvatel. První písemná zmínka o této vsi pochází z r. 1186, půl západně od obce se nachází přírodní rezervace Kozí vrch.  U přehrady najdete i místní koupaliště s chatkami, kde se lze ubytovat. V těchto dnech se bude koupaliště otevírat pro veřejnost. Něco více o obci lze najít na Wikipedii, ale o přehradě jsem tam nic neobjevila.

Ono to ani nebylo zapotřebí, tentokrát jsme tam trefili na první dobrou. Jede se z Povrlů přes koleje podél Královského potoka a ten nás spolehlivě dovedl až ke koupališti i k oběma nádržím. Byli jsme jak v Jiříkově vidění. Všude kolem kopce ve kterých byly domy a chaty, zelená převládala, ale v zahradách kvetly i krásné květiny. Stačí přejít první hráz a octnete se v nádherné skoro pohádkové přírodě. Další výhodou bylo, že tu nebylo moc lidí, našlo se i pár otužilců.

K něčemu se přiznám. Tato procházka mi udělala náramně dobře. Připadala jsem si jako v pohádce a chmury zmizely mávnutím kouzelného proutku. Takhle krásně jsem se už docela dlouho necítila. Příroda je opravdu mocná čarodějka, pokud někoho popadne chandra, stačí si najít cíl a bez okolků se do ní vydat, je jedno kam. Pojďte se se mnou projít kolem vody a zeleně. Přeji všem krásné léto.

Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nádhera, Nadi, i mně by se tu moc líbilo :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Česká krajina nabízí nádherná místa, jen je umět najít. A to se ti Naďo daří. Moc pěkné.
Marie Bukovjanová
Musí tam být krásně.
Marie Měchurová
Po prohlídce zámečku ve Velkém Březně jsme se vyšplhali na Vrabinec a potom vrchem jsme šli do Děčína. Milujeme tento krásný kraj. Fotky nám ho hezky připomněly.
Zdenka Jírová
Nádherné fotky i pro mne z neznámé krajiny. Přitom bydlím v Teplicích, ale měla jsem nějaké povědomí, že v Povrlech je nějaká huť.
Helena Přibilová
Pro mě je každá procházka přírodou balzámem na duši a svěží zeleň v tomto období roku je navíc pohlazením pro oči.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky, jsem za ně moc ráda. Jsem ráda i za hvězdičky, ještě větší radost bych měla za pár slov k nim.
Elena Valeriánová
Naďo, Ty musíš chválit Petra až do nebes. Je vždy připraven vyvézt Tě na výlet a ty máš tak řadu možností. Fotky vody jsou pastvou pro oči, které si v moři zelených tónů krásně odpočinou.
Zuzana Pivcová
Je prima, když se vám chce jet na výlet, víte, kam, a máte čím. A pak vznikne hezký článek s hezkými fotkami.
Věra Ježková
Naďo, našli jste krásné místo. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%