FOTO: Jan Zelenka. Ilustrace: Pixabay
O realitě života
7. 6. 2023Náš život, zaplaťpánbůh, nestojí na místě, ale někam stále ubíhá, podřízen té věčné zákonitosti času. Někdy běží až moc rychle, jindy zase příliš pomalu. Většinou se ho však snažíme sami přizpůsobit svým přáním, ale hlavně svým potřebám a možnostem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
7.6.2023 17:28
Také žiji přítomností a nebilancuji. Budoucnost mě zajímá tak v horizontu dalšího ročního období, dál vidět nechci.
Hana Šimková
7.6.2023 17:16
Také se snažím těžit z toho, co mi život přináší. Ona je to taky jediná možnost se radovat z maličkostí i když je jich bohužel stále méně.
Jan Zelenka
7.6.2023 17:12
Dámy, děkuji vám za vaše komentáře. Minulost nezměníme, přítomnost je taková, jakou si ji uděláme a budoucnost? Ta je ve hvězdách. Svět je v pohybu a tak raději uplatňujme přiměřený optimizmus.
Zuzana Pivcová
7.6.2023 16:44
Jendo, k tomuto článku jsem psala komentář už jednou, a to ve stejnou dobu jako bodování, a on tu není. Je dobré si zavzpomínat na minulost, ve které se také něco dobrého našlo, ale zároveň nevězet jen v minulosti a nostalgicky vzdychat: To už se nevrátí. Každá z životních etap má své postavení a funkci, co je dnes přítomností, bude zanedlouho také už minulostí. A nás čeká ještě hezká dnes ještě budoucí přítomnost.
Jarmila Komberec Jakubcová
7.6.2023 14:16
Dita Saxová ve své stejnojmenném románu říká větu "Život není to co chceme, je to co máme". žiji v přítomnosti, z minulosti čerpám a co bude vím.
Jana Jurečková
7.6.2023 13:09
Já nic pěkného v minulosti nezažila, proto se tam neohlížím, žiji přítomností a snažím se nemyslet na to, co bude. Těším se na veb I60, tady si najdu opravdu vše, co se mi líbí a ještě můžu diskutovat. Tak to má být. Raději nepřemýšlím o mrazivé zimě, abych ji nepřivolala...
Anna Potůčková
7.6.2023 09:44
Myslím že ani nelze žít jen přítomností. Občas se musíme prohrabat i minulostí a těšit se na budoucnost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA