FOTO: Věra Ježková
Samomluva
8. 6. 2023Mluvíte k sobě, sami se sebou? Nahlas, nebo jen v myšlenkách? Jste-li sami, nebo i na veřejnosti? Záměrně se neptám, zda trpíte samomluvou. Ta otázka by evokovala, že jde o negativní jev.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
8.6.2023 12:41
Samomluvu používám většinou potichu, sem tam nahlas jenom, když jsem sama doma. Někdy ji používám, když se chci ujistit, že jsem něco udělala. Např. před odchodem z domova si řeknu a kontroluji, zda-li mám klíče a ještě nějaké další věci, které potřebuji sebou.
Jan Zelenka
8.6.2023 11:47
Vzhledem k tomu, že hlasitou samomluvou většinou netrpím, musím brát v úvahu svou nižší inteligenci, jak ze článku vyplývá. Nedá se ale nic dělat. Na stará kolena se měnit nebudu. Občasnou výjimkou jsou případy, kdy zakopnu o Britney, kterou mám stále u nohou. Své následné hlasité výroky zde ale raději nebudu prezentovat. Ale povídám si s Britney a potichu občas i sám se sebou. Každý jsme nějaký. Občas si nahlas čtu i své některé texty, abych lépe vnímal jak jsem zachytil námět. Souhlasím s paní Jakubcovou. Oči mojí malé Britney také někdy dovedou hovořit.
Libuše Křapová
8.6.2023 11:37
Věrko, o tom, že samomluvou trpí hlavně inteligentní jedinci, jsem četla také - a samozřejmě s tím bezpodmínečně souhlasím. Protože samomluva je moje specialita, včetně toho oslovování sebe sama jako druhé osoby :-) Když se něco povede, pochválím se - Ty jsi ale šikulka, Křapová, opakem - Jsi ale blbec, Křapová :-) Dokážu i nahlas plánovat akce - co teď jdeme dělat, Křapko? :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
8.6.2023 11:25
Článek se mi moc líbí stejně tak jako úvodní foto. Zvířátka umí "mluvit" pohledem. Na kocourkovi Piškotovi hned poznám když chce kapsičku či jen pohladit. Co se týče samomluvi, tak jedna moje kolegyně má takové motto: "samomluva je jediná možnost promluvit si s rozumným člověkem".
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA