FOTO: Věra Ježková
Samomluva
8. 6. 2023Mluvíte k sobě, sami se sebou? Nahlas, nebo jen v myšlenkách? Jste-li sami, nebo i na veřejnosti? Záměrně se neptám, zda trpíte samomluvou. Ta otázka by evokovala, že jde o negativní jev.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
8.6.2023 21:39
Při dnešním používání mobilních telefonů se samomluva vytratí :-)) Někdy jsem zamyšlená nad tím, jak něco vyřeším a když na to přijdu, často nahlas vyhrknu "no jasně, tak to půjde!" nebo něco podobného. Na to se neumírá :-)
Radmila Coufalová
8.6.2023 20:37
Se zvířaty mluvím nahlas běžně. Nemusí vždy rozumět obsahu, ale rozhodně chápou emoční zabarvení. A tomu rozumí i moje rostliny. Snažím se je dlouho motivovat pozitivně, ale pokud se to míjí účinkem stačí pohrozit- tak a půjdeš do popelnice- a to byste koukali, jak to rázem všechno roste a kvete. Inteligence rostlin mě nepřestává fascinovat.
Hana Šimková
8.6.2023 19:53
Vyprávěla jsem na procházce něco mému pejskovi. Za mnou šel nějaký pán a začal se strašně smát. Bylo mi to nepříjemné, ale on přiznal, že to dělá také.
Alena Velková
8.6.2023 19:41
Vždycky jsem se učila nahlas, takže teď si mluvím pro sebe ve chvíli, kdy si potřebuji utřídit myšlenky...
Martina Růžičková
8.6.2023 19:38
Věro, díky za další zajímavý článek. Také patřím mezi ty, kteří si se sebou rádi popovídají. Nejčastěji si předříkávám, na co nesmím zapomenout. Samozřejmě si občas hlasitě ulevím, když mě někdo (případně i já sebe sama) rozčílí. Při zalévání mluvím na pokojové rostliny. Někde jsem četla, že jim to dělá dobře. :-)
Irena Mertová
8.6.2023 18:30
Doma si běžně povídám, sama i s kocourem. Ovšem netykám si... Ale posledně jsem mluvila i na fotoprocházce s kachnou, hezky jsme si popovídaly - myslela jsem, že jsem u vody sama - a nebyla, hned za mnou nějaký mladík. No, a co :-) ...
Soňa Prachfeldová
8.6.2023 18:04
Občas trpím samomluvou, hlavně když potřebuji upustit páru, nebo při práci na zahradě. Tak děvče, teď uděláme ještě záhonek, zalijeme pak bude pohov. Jde mi to líp od ruky a často říkám, ták, nebo ach jo. :-)
Jana Jurečková
8.6.2023 17:54
Můj manžel je ranní ptáče. Ráno sedí v obýváku a mluví. Ano mluví sám se sebou. Já tím naštěstí netrpím. Já mluvím se svým kocourkem a ty oči mi říkají, že rozumí.
Věra Ježková
8.6.2023 17:34
Děkuji vám za hezké komentáře. :-) Jarmilko, Bingo! Libuško, Křapka je bezva. Jano, to dělají ty dveře. Psychologové uvádějí, že když někteří lidé vstoupí do místnosti, nedokážou si vzpomenout, proč tam přišli. Průchod dveřmi pro ně znamená, že něco končí a něco nového začíná. Mám to taky. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA