Ilustrační foto: Pixabay
Proč se lidé vzájemně osočují
16. 6. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
20.6.2023 08:06
O politiku se nezajímám, protože už mám málo času k žití a nebudu si ho kazit zbytečnými a marnými diskuzemi. Žiji, jak se dá, moc si nestěžuji a opravdu nechci ztrácet čas s nespokojenými a negativními lidmi. Jestli jste si nevšimli, tak na to je život krátký.
Miloslava Richterová
19.6.2023 21:09
Ono kromě toho rčení o perlách, je také dobré Zameť si před svým prahem. V diskuzi k článku Jak se člověk stane důležitým v 6:46 nejsou zrovna všechna slova spisovná.
Jindřich Berka
19.6.2023 13:20
Paní Tulejová, doufám, že nikdo mezi námi nenávidí, ale stačí závist, vyzobávaní chybiček, osočování a hlavně nepřejícnosti. Podstata článku ho vůbec nezajímá. On chce toho druhého rozzlobit a útočit. Asi má z toho radost. Pokud chcete, tak já si tu práci udělám a budu to měsíc poctivě ty útoky zapisovat a potom vám výsledek pošlu. Já vím, že lidi nezměním, ale je to třeba pranýřovat. Ani tady se nesmí mlčet. Jindra
Jitka Caklová
18.6.2023 06:35
Kolik lidí už napsalo články s dobrým úmyslem. Kolik těchto lidí, s dobrým úmyslem, umělo reagovat na příspěvky těch, se "špatným" úmyslem? Kolik lidí umí rozlišit, oponentní názor od napadání a urážek? Pokud považuji oponentní za napadení, či urážku, pak mám problém já a oplácím stejnou mincí, občas i mnohem vyšší hodnoty. Pokud ale připustím, že někdo může mít názor odlišný, vyplývající z jeho odlišné zkušenosti, pak se nejedná o překrucování, nýbrž o jiný úhel pohledu. Tím pádem nepotřebuji reagovat a není co řešit. Už dvě pravdy jsou prevít a když jsou tři, čtyři a více...... Tolerance se bohužel stala popelkou.
Jitka Caklová
17.6.2023 09:22
Na článek plný negací nemůže pan Berka očekávat pozitivní reakce. Zkrátka, "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá." :-)
Soňa Prachfeldová
17.6.2023 08:31
Láska vítězí nad lží a nenávistí. Kéž by tomu tak bylo. Každý máme v sobě nějaké povahové vlastnosti a máte pravdu pane Berka, že věkem a možná i obtížemi se prohlubují. Lidstvo už je takové. Dobrých lidí je mezi námi hodně, buďme optimističtí.
Jana Kollinová
17.6.2023 06:58
Pane Berko, zřejmě jste tentokrát zvolil méně atraktivní téma přitahující negativní komentáře. Bohužel, zde odpověď na otázku "Proč se lidé vzájemně osočují" nenajdete. :-)
Jitka Caklová
17.6.2023 06:43
Ano, výživné téma to je! Vyživuje hlavně negativní energii, provokující v boj proti těm, kteří si dovolí mít odlišný názor. Pokud si připustím, že mě kdokoliv "osočuje za sebechválu", vyvolává to ve mně boj, ale pokud mi "samochvála nesmrdí", nikdo mě nemůže osočit, protože jen já sama nejlíp vím. Pokud ale napíši, že jsem oblíbená, nebo, že pro mě někdo něco dělá, to může být moje iluze a je to tzv. falešná samochvála, neboť to není o mně a cítím se být nařčená. Vím jak je složité naučit se být sám sebou, nebo-li nezávislý na chvále.
Jitka Caklová
16.6.2023 16:16
Stačilo, když v roce 1957 musel tatínek na operaci žaludečních vředů, odebrali mu půl žaludku a maminka se čtyřmi dětmi byla na hospodaření, coby jediný zdroj živobytí bez jakýchkoliv sociálních jistot, víc jak rok sama.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA