Úvodní foto Jan Zelenka - nelahozevský lobkovický zámek, ilustrace v textu Pixabay.
O vesnické hospodě
16. 6. 2023Ve vesnické hospodě si obvykle všichni tykají, obrací do sebe půllitry s vychlazeným pivem a řeší státotvorné problémy, stav fotbalové ligy, inflační tlaky, případně stav své rodiny. Občas také i bolavé nohy a dávnou minulost, a přitom si nostalgicky říkají - jó, to byly časy!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
16.6.2023 14:39
I u nás bývala taková hospůdka. Konaly se tam veškeré obecní společenské akce, kromě běžného posezení u piva a u karet. Nás jako děti tenkrát nejvíce zajímaly pouťové zábavy. Na ně jsme ovšem směly až po ukončení základky. Tak jsme se všichni, hlavně my holky, mačkali venku u oken, abychom si tu tancovačku užili alespoň zrakem. Hospůdka dodnes stojí, ale akce tam nejsou téměř žádné. Jó, to byly časy... Moc hezká vzpomínka, Honzo.
Jan Zelenka
16.6.2023 13:54
Vážení, moc vám děkuji za milé komentáře. Moje, velmi turisticky frekventovaná víska, dnes vypadá zcela jinak, než za mého mládí. Inu, čas běží.
Rostislav Mraček
16.6.2023 13:00
Fantastické! Stručné, a přesto je tu všechno. Jedinečně podaná vzpomínka.
Hana Šimková
16.6.2023 11:46
Také jsem chodila s partou do jedné hezké hospůdky. Moc ráda na to vzpomínám. Hospůdka už není, ale ty vzpomínky mít budu stále. Děkuji Jendo.
Anna Potůčková
16.6.2023 10:35
Také mám vzpomínky na jednu vesnickou hospoda, kde jsme chodili s mládeží a tam se domlouvali kam půjdeme "zapařit" o víkendu. Jsou to krásné vzpomínky. Moc hezky napsaný článek Jendo.
Naděžda Špásová
16.6.2023 10:13
Jendo, zažila jsem něco podobného, ve Vroutku byly dvě hospody a kavárna. Scházeli jsme se v jedné z nich. Jojo, je to už hodně dávno. V současné době je tam snad jen jedna, už tam moc nejezdím.
Jana Jurečková
16.6.2023 09:57
Vzpomínám si, že za svého mládí jsem si šla koupit tatranky do vesnické hospody. Bylo tam nakouřeno, že jsem nic neviděla a narváno. Dnes tam sedí pár lidí.
Alena Velková
16.6.2023 09:43
Hezky napsané...A přitom by stačilo možná jen málo, trochu tam uklidit...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA