Lenka Kočandrlová
2.7.2023 12:07
Tak já bych bez čtení knih nevydržela ani jeden den.Chodím do tří knihoven,abych měla pořád zásobu nových,ale dostávám se i k jiným zdrojům , a to je pak počteníčko,např. nyní mám Kalendáře paní a dívek z let 1900 až 1916,to je také o naší dřívější historii,o vlastenectví, o bojích žen za rovnoprávnost.A ty úžasné reklamy ! téměř všechno,co máme dnes,už měli i naši předkové - všeliké léčebné masti a prostředky na bolesti,výběr vín,šaty,kožešiny, ústní vody a prášek na zuby Osan,prášek ku kynutí těsta Fermentin,balsám na vlasy Celsior,tehdy už uměli léčit rakovinu a lupus dle nových method bez operace v ambulatoriu dra Černého,mohli jste si zakoupit poprsí Aloisa Jiráska o rozměrech : výška 3/4 m a šířce 56 cm.Pás průtržní, náplast na kuří oka,piano,hodinky,šněrovačky a přímidla,kolínskou kávu,uhlí,umělé máslo,mechatinové pokroutky ,krkonošské košile zdravotní,paličky,rukavice,koberce,J.Anděla zámořský prášek,co hubil štěnice,rusy ,svinky a další.....Miluji staré knihy a chtěla bych někdy nahlédnou do toho tehdejšího světa... Nějaké trapné čtečky se můžou jít klouzat !
Jitka Caklová
30.6.2023 10:08
Televizi zapínám sporadicky a knihovnu nemám. Sice číst umím, ale než životy hrdinů románů, nebo filmů, raději prožívám život svůj, se vším, co k němu podle mě patří. Ráda pozoruji děti, do šesti let jsou výbornými učiteli. To, co dělají druzí není pro mě důležité, je to každého věc.
Vlasta Ledlová
30.6.2023 09:50
Děkuji za zajímavý článek. Roald Dahl patří i k mým oblíbeným spisovatelům. A s online světem jsem na tom podobně jako autorka článku. Jen místo podcastů poslouchám audioknihy - v přírodě během dlouhých procházek.
Zuzana Pivcová
29.6.2023 15:54
Lidi nepozoruji (ve smyslu sledovat) ráda, protože mně samotné to rovněž není příjemné. Vadí mi i cestující děti, které třeba klečí na sedadle přede mnou a zblízka se mi dívají bez hnutí do tváře, ale matky nebo babičky je nechají. Dále si nedovedu představit, že bych si v knihkupectví vybrala 10 knih a ty si v kavárně při konzumaci něčeho dobrého "jen tak pročítala". Dort mi nejspíš upadne na knihu, asi jen povrchně listuji, možná mi stačí u všech 10 knih jen začátek a konec, abych si vybrala a koupila. Asi fakt nejsem cool.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.6.2023 15:23
Bohužel v Plzni metro zatím nemáme. V MHD pokud jedu, tak jízda trvá pár minut a nikoho nesleduji. Většínou jezdím autem a to spíše sleduji dopravní značky, semafory a na sledování lidí čas není. Kromě íčka žádné sociální sítě nechci. Knihy si čtu většinou buď před spaním nebo sama v zimní zahradě. A protože pracuji jako OSVČ nemám zase tolik času nazbyt.
Naděžda Špásová
29.6.2023 13:53
Tak tenhle životní styl by mi moc nevyhovoval, navíc nejsem sama, což mi vyhovuje.
Jindřich Berka
29.6.2023 12:10
Dobrý den, někdo chce si sám v MHD číst někdo povídat s cizími lidmi. Já naopak preferuji to to druhé. Někdo je introvert a někdo extrovert. Buď mě to obohatí nebo mám zkušenost. Třeba dobrou nebo nedobrou, ale ona je tam vždy. Já si čtu naopak když jsem sám. Doma, u stolu, v posteli, pod břízou, pod skálou nebo u vody. Rozvor nebo četba má něco víc než manipulace na sociálních sítích. Toho člověka vidím, jak se tváří, sleduji řeč těla. U knihy sním. Jsem tam sám a příběh. Ať žijí lidi, ať žijí knihy!!! To miluji. Jindra
Jan Zelenka
29.6.2023 11:53
Pěkné. S řadou vašich zvyků se ztotožňuji.
Magda Škodová
29.6.2023 11:42
Roald Dahl, nikdy Ronald! To snad není tak těžké ověřit na internetu, nebo snad ano?
Monika Monca
29.6.2023 09:38
Vidite, vy v MHD pozorujete lidi, ja treba kvuli lidem, jako vy, v MHD projizdim ty soc.site...
nic svetoborneho se z nich clovek nedozvi, spis zamestnam oci, protoze jako introvert mam problem s tim, kdyz na me cizi lidi civi. Prijde mi to neslusne. Kdyz jsem si v MHD cetla, obvykle se ke me prifaril nejaky cizi clovek a chtel si povidat o tom, co ctu.
To je takovy problem, respektovat cizi lidi, prece kdyz si ctu, tak na to potrebuju klid a ne aby me kdekdo otravoval...
Televizi doma mame, vicemene si poustime pouze to, co chceme...muz sport a dokumenty, ja spis filmy. Netflix u nas slouzi hlavne detem, i kdyz obcas take vyuziju moznosti podivat se na to, co chci, kdy chci a nemuset cekat, az to bude na programu.
Zato mam pretekajici knihovnu :)