Ilustrační foto: Pixabay
Odcházení
8. 7. 2023Od nepaměti každým dnem slunce vychází a zapadá, lidé se rodí a opouštějí tento svět kamsi do neznáma, odkud není návratu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
zuzana šišková
8.7.2023 22:42
Dobrý večer paní Hano, otevřela jste šuplíček mých nejniternějších vzpomínek. Vzpomínek, kde si člověk schraňuje to, co jej v životě nejvíc zasáhlo. Vaše vyprávění je tak moc podobné mým vzpomínkám. Čas od času si je promítám v soukromém kině své hlavy, ale nedokázala jsem se z nich vypsat a tak odlehčit své hlavě. Vaše vzpomínky, vyjádřené s hlubokým citem a přirozenosti, mi moc pomohly najít ve vzpomínkách z odchodu maminky rovnováhu, která nebolí. Děkuji.
Ludmila Černá
8.7.2023 17:55
Výstižně a krásně jste to popsala. Je smutné ztrácet své blízké. Když odejde máma, je to takové definitivní "dospění".
Oldřich Čepelka
8.7.2023 15:24
Život a smrt jsou jako řeka a moře. (Chalíl Džibrán, libanonský výtvarník a básník ) . Smrt může přežívat pouze jako součást životů těch, kteří žijí. (Kenzaburó Óe , Nobelova cena za literaturu 1994)
Blanka Lazarová
8.7.2023 14:56
Paní Hano, váš velmi emotivní článek mě dovedl k vašim dalším článkům a vašemu blogu. Děkuji za vaše vzpomínky, úvahy o životě i povídky. Ráda jsem vás jejich prostřednictvím poznala.
Marie Bartošová
8.7.2023 11:50
Paní Hano, Vaše procítěné vyznání mne rozplakalo. Také já věřím, že se se svými drahými jednou, až už nebude nic bolet a trápit, setkám...
Zuzana Pivcová
8.7.2023 11:34
Když si pomyslím, že naše maminka odešla již před 46 lety, je to úplně nepřestavitelné. Většina vrstevníků mohla mít rodiče ještě o 30 - 40 let déle. Ale smutek z odchodu nejbližšího je vždy, ať je to v mládí nebo v pokročilejším věku. Děkuji, Haničko.
Jan Zelenka
8.7.2023 11:03
Máme to všichni podobné. Naši blízcí přicházejí a odcházejí. Jak napsal Wolker v jedné své básni - Smrt není zlá, smrt je jen kus života těžkého.
Jana Stašková
8.7.2023 10:03
Paní Hanko,vždy je velmi smutné když odejde člen rodiny. V září to bude deset let,co mi navždy odešla maminka. Velmi trpěla bolestmi artrozy, bylo nesnesitelné a bezmocné dívat se jak trpí. Když opustila tento svět, bylo to pro ni vysvobození. Během dvanácti měsíců jsem na druhý břeh vyprovodila švagrovou ,svého přítele, bratra a dokonce i syna. To bylo nejhorší,co mne mohlo potkat, hodně dlouho jsem se z toho vzpamatovávala. Před rokem a půl jsem se navždy rozloučila s devadesátiletým tatínkem. Na poslední návštěvě jsem ho obejmula a netušila jsem,že je to obejmutí poslední. Neskutečnou bolest slovy nelze popsat. Život musí jít dál, mám tu děti,vnoučata i sourozence. Mám ještě pro koho žít a to samé přeji Vám paní Hanko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA