Foto archiv autorů, ilustrace Pixabay
O našich potřebách
7. 7. 2023Potřeba, to je pojem silně relativní. Když se podíváme na internet, najdeme tam těch potřeb hromadu. Domácí potřeby, rybářské potřeby, potřeby sladké, chovatelské, zdravotnické, šicí, výtvarné, kancelářské. A mnoho a mnoho dalších.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
7.7.2023 19:54
Jenom doplním nezbytnou a nejzákladnější potřebu k životu: m í r, b e z p e č í, j i s t o t a, proto se lidé utrápení válkou už nemohli dočkat jejího konce, proto mi vadí to žonglování naší vlády se slovem válka, a proto by se dosavadní válka na Ukrajině měla ukončit mírovými rozhovory, nikoliv prodlužovat nedostatek této základní potřeby ke klidnému životu člověka.
Jitka Hašková
7.7.2023 19:07
Bezvadně sepsané potřeby. Hezky to rozvinula Daniela jak se potřeby mění věkem. Je dobré rozlišovat mezi tím co člověk potřebuje nebo chce. Je dobré se nad tím zamyslet, často přijdu na to, že něco jenom chci a skutečně to nepotřebuji.
Daniela Řeřichová
7.7.2023 17:35
Myslím si, že potřeby se v průběhu života mění, jiné má mladá maminka, jiné seniorka. A to nejen materiální, ale i vztahové, duchovní a společenské. Zdá se mi, že člověk opíše určitý kruh a od těch minimálních potřeb se přes hojnost dobere zpět ke skromnosti na sklonku života. Nepotřebuji moře nebo adrenalinové zážitky. Potřebuji klid v duši, mír kolem sebe a dobré zprávy od mých blízkých.
Jarmila Komberec Jakubcová
7.7.2023 17:14
Ano potřeby mívám různé. Dneska jsem ráda u bazénu a sedím tady se zmrzlinou. Pak si udělám ledový sorbet. Kocour Piškot si zase lehl pod klimatizaci a tam je spokojený. V zimě naopak miluje krb.
Jana Jurečková
7.7.2023 17:13
Pro mě nejdůležitější potřeba klidu, ticha a přátelství. Stačí si s někým popovídat, třeba prohodit jen pár milých vět a hned je na světě líp.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA