Sicilské Noto, kde bylo ve 21 hodin 39 stupňů. FOTO: Jan Raška
Sicilské peklo na vlastní kůži aneb dovolená s Cháronem
21. 7. 2023Sicilské Syrakusy drží evropský teplotní rekord 48,8 stupně Cesia, který byl naměřen před dvěma lety. Jen o málo menší teploty tu zažíváme nyní. Jsme v italské Avole, vzdálené od Syrakus necelých 30 kilometrů. Přes den tu vystoupala teplota na 46,6 stupňů ve stínu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
21.7.2023 14:17
Tak to by mě položilo už při výstupu z auta a ani ty nejkrásnější památky by mi nebyly k ničemu. Přeji vám ochranu na každém kroku.
VANDA Blaškovič
21.7.2023 14:06
Milý Honzo, možná tušíte, jak Vám rozumím...:), ale jsme na tom o dost lépe! Hlavně se nám nevypařte, co bychom si bez Vás tady počali...:) Přeji netradičně chladnější počasí a užívejte!
Marie Seitlová
21.7.2023 12:34
Přeji pěknou dovolenou, Sicílie je moc pěkná, spoustu památek. Jen tam jet později, ale vždy to nejde. Snad to nějak přežijete. Díky za článek, já jsem zavzpomínala.
Oldřich Čepelka
21.7.2023 11:19
Konečně zpravodajství "od podlahy" a nejen to v mapách a tabulkách v TV. My si tady lebedíme s třicítkou (škoda že ne s třicítkou :-) ) a přejeme vám hodně stínu a pád teplot na pouhých 35. A bacha, a´t se ti nerozteče klávesnice!
Vladislava Dejmková
21.7.2023 10:52
Honzo, cítím horký dech Chárona i z článku. Budu se těšit na další reportáže.
Libuše Heulerová
21.7.2023 09:59
Honzo, musí tam být nádherně (podle fotek), ale někdy v červnu nebo v září...tak se neupečte! A užíjte si to!
Naděžda Špásová
21.7.2023 09:25
Hezké a zajímavé fotky, je to určitě krásné místo, ale Charon je i tady. Nám stačí vedro v Blatné, taky je to víc než v předchozích letech.
Anna Potůčková
21.7.2023 09:09
Článek zajímavý, fotky moc hezké a mě nezbývá než Vám popřát krásnou dovolenou a poněkud nižší teploty, aby jste se domů nevrátili usmažení. To vedro vážně není co závidět, ale místo kde jste na dovolené k závisti určitě je.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA