Sicilské peklo na vlastní kůži aneb dovolená s Cháronem
Sicilské Noto, kde bylo ve 21 hodin 39 stupňů. FOTO: Jan Raška

Sicilské peklo na vlastní kůži aneb dovolená s Cháronem

21. 7. 2023

Sicilské Syrakusy drží evropský teplotní rekord 48,8 stupně Cesia, který byl naměřen před dvěma lety. Jen o málo menší teploty tu zažíváme nyní. Jsme v italské Avole, vzdálené od Syrakus necelých 30 kilometrů. Přes den tu vystoupala teplota na 46,6 stupňů ve stínu.

cestování Itálie
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Tak to by mě položilo už při výstupu z auta a ani ty nejkrásnější památky by mi nebyly k ničemu. Přeji vám ochranu na každém kroku.
VANDA Blaškovič
Milý Honzo, možná tušíte, jak Vám rozumím...:), ale jsme na tom o dost lépe! Hlavně se nám nevypařte, co bychom si bez Vás tady počali...:) Přeji netradičně chladnější počasí a užívejte!
Marie Seitlová
Přeji pěknou dovolenou, Sicílie je moc pěkná, spoustu památek. Jen tam jet později, ale vždy to nejde. Snad to nějak přežijete. Díky za článek, já jsem zavzpomínala.
Oldřich Čepelka
Konečně zpravodajství "od podlahy" a nejen to v mapách a tabulkách v TV. My si tady lebedíme s třicítkou (škoda že ne s třicítkou :-) ) a přejeme vám hodně stínu a pád teplot na pouhých 35. A bacha, a´t se ti nerozteče klávesnice!
Vladislava Dejmková
Honzo, cítím horký dech Chárona i z článku. Budu se těšit na další reportáže.
Libuše Heulerová
Honzo, musí tam být nádherně (podle fotek), ale někdy v červnu nebo v září...tak se neupečte! A užíjte si to!
Naděžda Špásová
Hezké a zajímavé fotky, je to určitě krásné místo, ale Charon je i tady. Nám stačí vedro v Blatné, taky je to víc než v předchozích letech.
Jitka Hašková
Je to krásné, ale být bych tam nechtěla v těch vedrech.
Anna Potůčková
Článek zajímavý, fotky moc hezké a mě nezbývá než Vám popřát krásnou dovolenou a poněkud nižší teploty, aby jste se domů nevrátili usmažení. To vedro vážně není co závidět, ale místo kde jste na dovolené k závisti určitě je.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody