Výchova dětí v současnosti
Ilustrační foto: Pixabay

Výchova dětí v současnosti

29. 7. 2023

Vlastně ani nevím, jak začít. To, co jsme prožili v autobusu s ostatními staršími cestujícími, se vymyká všem pravidlům slušnosti a slušného chování, úcty ke starším, ohleduplnosti i taktnosti. 

děti glosa životní postoj
Hodnocení:
(4.8 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Aničko je to bohužel smutné. Včera jsem se vracela vlakem z Fr.Lázní a zažila jsem jak nastoupila do vlaku parta dětí vracejících se z nějakého výletu. Naštěstí jsme s kamarádkou měly místenky a tak nás děcka musela pustit sednout. Jinak bychom z Chebu do Plzně musely stát.
Marcela Pivcová
Přestože jsem velmi často cestovala s celou třídou dětí, mohu říci, že se nám nestávalo, abychom vyvolali v dopravním prostředku nějaký podobný výstup. Samozřejmě jsme s kolegyněmi vyučujícími před cestou připomínaly, že existují nějaká pravidla chování mezi dětmi a dospělými v hromadné dopravě, která by se měla dodržovat. Ten "vychovatel" byl doufám jen atypický příklad namyšleného blbce a doufám, že učitelky, které dbají na slušné chování dětí, stále ještě existují.
Soňa Prachfeldová
To je ošklivý zážitek, ten vychovatel je nevycválaný hulvát. Snad vše se dá řešit slušně i s ohledem na děti.
Jana Jurečková
Váš článek mě šokoval. Přesně si vzpomínám, že jsme byli vedeni pustit staršího člověka sednout v autobuse. Dokonce i pan řidič vyzval děti, ať tak učiní. Dnes je vše jinak. Moc smutné!
Jitka Hašková
Aničko, to je hrozné. Já jsem pražské dítě, které si nikdy nesmělo sednout, brala jsem to jako samozřejmost. Spíše zažívám, když jedou školní děti s učitelkou nebo i mateřské školy, že učitelky hledí, aby děti seděli pokud možno, také aby pouštěli starší sednout, ti stojí se musí dobře držet. V mém okolí je hodně mateřských školek a škol, takto hrozné chování jsem od učitelů nezažila.
Zuzana Pivcová
Městská hromadná doprava v Praze je kapitola sama pro sebe. Od metra C, stanice Chodov, se rozjíždějí různé sídlištní autobusy na Chodov a Háje. Jsou to poměrně krátké trasy, tak si polovina cestujících sedne na krajní sedadla do uličky, vedle sebe klidně tašku a ostatní cestující je nezajímají. Argumentují tím, že budou hned/brzy vysedat. Zbytek cestujících se nechce hádat, tak si těch pár stanic odstojí. A tento nešvar se týká hlavně žen středního věku. Takže má mládež vzor.
Jana Šenbergerová
Toť otázka, Aničko! Už se tomu nedivím, ale s vděčností přijmu místo, když mi ho někdo nabídne. Když jsem byla mladá, ani mě nenapadlo sednout si, když v plném autobusu stál někdo evidentně starší než já. Jiným faktem ovšem je, že případný úraz dítěte by si nepochybně odskákal vedoucí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody