Fotografie: Věra Ježková
O mlsání
10. 8. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
17.8.2023 20:47
Věro, myslím, že každý jsme tak nějak mlsný. Jsou věci, které nepozřeme a naopak. Je jen pár věcí, které nejím, ale těch, co jím a mám ráda, těch je daleko víc. Čokoláda vítězí, ale taková Pavlova, jé...Nebo čabajka...Na pouti jsem s nostalgií uždibovala vnučce cukrovou vatu...Jo, chuť je smysl a v kombinaci se zrakem a čichem, to pak je těžké odolávat.
Irena Mertová
14.8.2023 10:44
Jedla bych skoro vše, kdybych mohla, ale dodržuji šetřící dietu (myšleno šetrné na trávení). V posledních dnech ujíždím na melounech.
Miloslava Richterová
12.8.2023 15:03
U nás mají rádi koprovku všichni i rajskou, ale vede svíčková (moje) :-)
Marie Seitlová
12.8.2023 07:28
Jsem mlsná, mám moc ráda sladké jídla i čokoládu, zákusky, ale ne ty s máslovou náplní. Ale nejím papriku, ani v jídle vařeném. Miluji ovoce jakékoliv a kvanta, poslední dobou mám ráda pomazánku z avokáda. Koprovku, rajskou, mořské plody, špenát, to vše mám ráda.
Marcela Pivcová
11.8.2023 21:27
Jsem snad mlsná, vybíravá? Mám oblíbená jídla - většinou maso, některé druhy zeleniny (špenát), slané pečivo, sladká jídla jen některá. Ale dost jídel sním, i když nepatří k mým oblíbeným - např. tu koprovku. Nemohla bych ale sníst ani kousek z tzv. plodů moře, syrečky nebo romadur a z kuřete "biskup". Během let se mi ale také změnily chutě, dříve jsem nejedla olivy a banány, nyní si je klidně dám. Sladkosti? - ano, ale nemohla bych se jimi přejíst.
Marie Novotná
11.8.2023 18:56
Zajímavý článek. Po rajčatech ,rajské,svíčkové a boršči blinkám . To ostatní baštím a s radostí.
Marie Měchurová
11.8.2023 17:50
Nemám ráda kečup a pokrmy, kde se ho hodně vyskytuje. Taky nemusím rajskou. Sladké mám ráda, hlavně buchty a zákusky. Když dostanu bonboniéru, tak ji ani neotvírám, a posílám dál.
Jana Kollinová
11.8.2023 10:16
Myslím si, že nejsem mlsná, ale možná jen z toho důvodu, že většinu života jsem si vařila sama a to jídla, která mi chutnala a pokud jsem se stravovala mimo domov, vždy byla možnost výběru z více jídel. To, že se s věkem mění chuť mě neminulo. V dětství nenáviděný špenát je mojí oblíbenou přílohou. Dřívější zdrženlivost až odmítavost sladkostí všeho druhu včetně čokolád se změnila ve stařeckou nutkavost dohnat celoživotní "sladký" deficit. Četla jsem, že o preferenci toho kterého druhu potravin rozhoduje krevní skupina, což by mohla být alternativa k Tvému sdělení, že "chuť je, ..., vrozená". Já mám 0 a to mají být masožraví (u mě sedí).
Zuzana Pivcová
11.8.2023 10:07
Jako dítě jsem nechtěla škraloup z vařeného mléka a v polévce vařenou cibuli, celer a petržel. Teď jsem na tom stejně, jako uvádí Jana, že mi chutná víceméně všechno. Snad nemám moc ráda takové speciality jako kočičák nebo šoulet, ale jinak jsem dobrý jedlík, což je tady na jihu na mně už poněkud znát.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA