Ilustrační foto: Pixabay
Byla jsem v ústavu. Tři roky.
25. 8. 2023Každý máme třináctou komnatu. Temnou minulost. Tajemství. Jdu se svou kůží na trh a přiznávám se užaslým čtenářům. Ano, byla jsem tři roky v ústavu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
26.8.2023 12:44
Od maminky nebo i z prvorepublikových filmů vím, že dříve se používal běžně název ústav pro některé typy škol, třeba byl učitelský ústav ...., dívčí ústav pro ..... atd. Nebylo to žádné léčebné či speciální výchovné zařízení. No a pak byly a jsou samozřejmě i různé vědecké ústavy, které to už měly/mají oficiálně ve svém názvu, např. Historický ústav Armády ČR, Ústav pro soudobé dějiny, ÚBOK. Ale k Vašemu příspěvku samozřejmě nic nenamítám, protože jsem se o tomto vzdělávacím zařízení dočetla až dnes.
Anna Potůčková
26.8.2023 11:26
Protože miluji ruční práce, tak s největší pravděpodobností by se mě tam také asi hodně líbilo.
Zuzana Zajícová
26.8.2023 10:54
Paní Šimková, už jen název té školy.... Školský ústav umělecké výroby... nebyla to normální škola :-) aspoň pro mě ne. Proto jsem šla sem a ne na normální nástavbu, kam by mě asi ani nevzali, jako mě nevzali na vysokou školu.
Hana Šimková
26.8.2023 10:40
Jaký ústav? vždyť to byla normální škola. Nástavbové studium. Také jsem dělala nástavbové studium na učitelky MTŠ a jako v ústavu jsem si tedy nepřipadala.
Blanka Lazarová
26.8.2023 07:51
I já jsem se vylekala. Gratuluji. Asi by se mi to tam taky líbilo. Hlavně ta různorodost. Ale to až teď, v mládí by mě to asi nenapadlo. :-)
Jana Šenbergerová
25.8.2023 22:51
Chvíli jsem se o vás bála, ale když jsem zjistila, že není ústav jako ústav, s chutí jsem si početla o tom vašem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA