Dovča v Tunisu
Všechny fotografie poskytla Helena Vambleki Červenková

Dovča v Tunisu

25. 8. 2023

Pro letošní dovolenou jsme s kamarádkou vybraly Tunis. Při hledání zájezdu last minute jsme zvolily několik důležitých kritérií. Odlet z Mošnova, vzdálenost od letiště do 20 km, vzdálenost k moři do 100 m a bezbariérovost.

Afrika cestování dovolená
Hodnocení:
(4.7 b. / 32 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Vávrová
Milá Helenko, vítej doma a dík za poslání článku "až pod nos", ale nebyla jsem zrovna doma, tak píšu až nyní. No - myslím, že naše nenadálá společná dovolená před lety ve Francii na Azurovém p., byla i přes dílčí dobrodružnost z mého pohledu úplná selanka. Ale to jsme byly ještě holky skoro všehoschopné, viď? Máš můj obdiv, já bych tohle nedala (leda tak opět s Tebou - máš 100x víc zkušeností s dovolenkami v cizině u moře a kuráže na rozdávání). Konec dobrý - všecko dobré!
Marie Webrová
Když si to nevyzkouším, tak neříkám tam nikdy. Do Tunisu jezdím často, máme s manželem oblíbený hotel, kde se mi nestalo že by personál žebral bakšiš. Nepřeberný výběr jídla, velmi bohatá nabídka zákusků, ovoce. Jen dosednu, okamžitě číšník s nabídkou pití. Pokoje denně uklizené, o tom jak se precizně uklízí celý hotel včetně úklidu okolo bazénu s mořskou vodou a všech ploch ani pípnout nelze. Proto jsem si včera schválně přečetla recenze tohoto hotelu a nestačila jsem se divit. Jen kritika a kritika. Čech prostě bude mlátit pantem na všechno. Samozřejmě v sezoně je cena vyšší s tím musí každý počítat. Ale 15000,. v sezoně za 14 dní je parádní cena. jezdíme v květnu a říjnu a za 3 týdny platím 17000,- včetně pojištění. Jedu do arabské země, musím počítat s tím že Muezzin bude z ochozu minaretu svolávat věřící. Proto se mi aktivita paní HELENY líbí a věřím a držím jí palce k další dobrodružné cestě.
Petr Želinský
Zdravím Helčo. Jako u každé dovči platí jediné - než někam letím, přečtu si o hotelu recenze. Takže letos jsem byl na Sinaji. Klidný hotel s minimem dětí. Žádní uřvaní Němci a Rusové. 50% Izraelců, 30% Čechů od mladých po důchodce. Na pláži (z pokoje ležícího od ní cca. 50 m) bylo zhruba 60 lehátek. Denní obsazenost max. 20. Moře 28 až 38°C...:) Tichý klidný hotel s obrovským bazénem se dvěma jeskyněmi, kde se příjemně relaxovalo v horku 40 až 45°C. Taxi zdarma, co hodinu, jezdilo od hotelu na tržnici a zpět. Překvapením bylo, že šlo o první hotel, kde personál nečekal na bakšiš (protože arabští Židé jej nadávají).
Hana Práglová
Tak to určitě potěšilo !!!! :)
Helenka Vambleki
Jé, já skleróza! Zapomněla jsem napsat jeden moc hezký zážitek. Občas nám číšník dal na stůl malou kytičku. A krásným překvapením bylo, když jsme 17.8. měly stůl posypaný růžovými lístečky oleandru. Aniž by to číšník tušil, dal mi tak milý dárek k nadcházejícímu svátku.
Marie Měchurová
Dovolená plná adrenalinu - klobouk dolů. Já bych to nedala, nemám ráda hotely. Stačilo Turecko.
Jana Hošková
Tak to jste tedy měly "dobrodružný pobyt". Ráda jsem si přečetla vaše zážitky a zavzpomínala na ty naše-já můžu být ráda,že jsem se odtamtud vůbec vrátila,mákem mne tam s dcerou totiž přejel pomalu jedoucí,tichý vlak obsypaný cestujícími i zvenku. Taky jsme byly vyhozeny z jedné pláže,protože jsme měly "jen" plavky...ale za poznání Tuniska to stálo. :-))
Soňa Prachfeldová
Helenka je chytrá, odvážná a statečná, i když si občas nabije. A také se pořád dobíjí. Viď děvče♥ ?
Hana Řezáčová
Objevila jsem, že jsem v hodnocení článku dala jednu hvězdičku - tak nedala :-), nějak jsem se uklikla - měl být plný počet ...
Jarmila Komberec Jakubcová
Napsat o někom "blbky v cizině" j opravdu silná káva. Znám Helenku cca 10 let a vím jak je vitální, skvělá žena. Na různých íčkařských setkáních s ní rozhodně nebyla nuda. Umí velmi dobře psát různé povídky. Zažila jsem s ní týden na Bečvě a je toho hodně co bych o Helence mohla napsat. Velmi si jí vážím za její přístup k životu a že i přes svůj handicap "žije naplno", Dík za velmi pěknou reportáž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody