Ilustrační foto: Pixabay
Písmenkové generace očima seniorky
2. 9. 2023Na lavičce před domem seděla zamilovaná dvojice. Ona jemu na klíně, on v ruce mobil. Zaujatě sledovali video. Displayem nasvícené tváře byly nepřirozeně bílé, jakoby milenci byli z jiného světa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
2.9.2023 14:47
Někdy si říkám, že je ta poněkud štvavá mezigenerační kampaň vedena záměrně shora. Také jsem někde četla, co všechno provedla naše generace. Ale ona se mění doba a celá planeta, takže se, jak se říkalo, odděluje zrno od plev, i když to tak navenek nevypadá.
Elena Valeriánová
2.9.2023 13:47
Milá Jano, je dobré přečíst článek s vážnější tématikou a možná to tak nevypadá, ale téma o kterém píšeš je vážné. Ať jsou to vztahy mezi vrstevníky a nebo vztahy k lidem, kteří svůj život prožili v jiné dimenzi, alespoň podle dnešních měřítek. A věta o tom, že naše generace nejvíce znečišťuje životní prostředí mi připadá hodně přitažená za vlasy. A když vidím, jak dnes mladí randí, tak si říkám, že lidstvo vyhyne na mobily. Mají rande a každý z nich kouká do mobilu.
Anna Potůčková
2.9.2023 12:51
Jani napsala jsi zajímavý článek. Každý v našem věku máme jiné možnosti, jiné schopnost zejména pak Ty zdravotní a od nich se vyvíjí naše spokojenost či nespokojenost. Já sama se snažím o to, abych si každý den užila pokud možno příjemně a nezaobírala se věcmi, které mě trápí, jsou nepříjemné apod. Kompezuji to svými zálibami, kterých mám vícero.
Jana Kollinová
2.9.2023 12:36
Naďo, rozumím jak to myslíš. Kdybych se mohla toulat přírodou jako Ty s rodinou, byly by mé články určitě o něčem jiném, ale ze zdravotních důvodů si musím tuto radost odepřít. O to s větším potěšením čtu články všech, kteří mají "boty z toulavého telete" a virtuálně mě berou sebou za krásami přírody. :-)
Naděžda Špásová
2.9.2023 12:28
Jano, obdivuji čím se zaobíráš. Je to zajímavé, ale k něčemu se přiznám. Kdybych nad tímhle vším dumala a zkoumala, tak skončím v Beřkovicích. Dnešní mládeži nic nezávidím, protože to, co je čeká, nebude vůbec hezké. Nikdy jsem se jako znečišťovatel životního prostředí necítila a cítit nebudu. O tom, kdo dělá černé skládky v přírodě a bordel v ulicích není vůbec pochyb, většina z nás poválečných dětí to určitě není.
Jiří Dostal
2.9.2023 10:53
:-) :-) Pěkné i pointou, protože ambice jsou každé generaci posledním útočištěm neúspěchu :-) :-)
Alena Švancarová
2.9.2023 10:47
Velmi zajímavé počtení a dvě poslední 2 věty víc než pravdivé.Zapíši si je.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA