FOTO a Ilustrace: Pixabay
Beze strachu o strachu
5. 9. 2023Strach je emoce, kterou zná každý z nás, a to v mnoha podobách. Vzniká jako reakce na konkrétní hrozící nebezpečí nebo ohrožení. Dva základní typy této reakce jsou: bojuj, nebo uteč.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
5.9.2023 10:47
Krásné shrnutí. Od dětství do dospělosti (dokud jsem bydlela s rodiči) jsem měla strach z toho, co se bude dít, až přijde máma domů. Většinou měla špatnou náladu z práce. Když jsem se usmívala, tak jsem vždycky dostala vyhubováno za nějakou blbost. Tak jsem se před ní raději neusmívala, když přišla z práce a hubování nebylo.
Jan Zelenka
5.9.2023 10:47
Souhlasím s Naďou. Lidská blbost je skutečně nekonečná, ale s tím nic nenaděláme. Strach nám v tom asi nepomůže.
Jan Zelenka
5.9.2023 10:44
Moc pěkné shrnutí strachu. Když přemýšlím o svém strachu, musím hledat dlouho. Často je to spíš opatrnost, než strach. Žádnou fobií netrpím. Ale jeden strach mám. A to o moji malou kamarádku Britney, která je už stará a nemocná. O sebe strach nemám. Až to na mě přijde, budu se akorát snažit říci ahoj.
Alena Velková
5.9.2023 10:21
V poslední době trpím naprosto ničím nepodloženou panickou úzkostí. Panická vlna strachu přichází uprostřed noci. Začíná v břiše a postupně ochromí dolní část těla. Trvá to chviličku, ale mě to připadá jako věčnost. Je to dost nepříjemná, bolestivá záležitost, údajně důsledek prodělaného kovidu, byť měl velmi lehký průběh, ale bohužel zasáhl můj nervový systém. Mám tomu prý dát čas, tak jsem zvědavá, jestli to přejde.
Naděžda Špásová
5.9.2023 10:00
Ano, mám strach a mám fóbii. Kdo říká, že se ničeho nebojí tak kecá. Strach je přirozený a máme ho všichni. Čeho se bojím psát nebudu, vlastně jeden strach můžu prozradit. Bojím se lidské blbosti, ta je nebezpečná. Věrko, máš můj obdiv, na tohle bych trpělivost neměla.
Daniela Řeřichová
5.9.2023 09:20
Věro, zajímavé shrnutí. Já se nemohu zbavit strachu o mé nejbližší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA