Krabicová kočička
Všechny fotografie: Věra Ježková

Krabicová kočička

15. 9. 2023

Snad každý, kdo má doma kočičku, ví, že miluje krabice. Naše Bišinka určitě. Má jich několik a tráví v nich spoustu času. Krabice má pod konferenčním stolkem, pod radiátorem, na okně, za opěradlem gauče, na posteli.

Jednu také na balkoně – do ní ale moc často nezalézá, raději na ní sedí nebo leží jako na pozorovatelně.

Pokaždé, když přineseme něco v krabici, do níž by se mohla vejít, prázdnou jí ukážeme. Bišinka ji okamžitě vyzkouší. Někdy se divíme, že se do ní vměstná.

Kočky (nejen domácí) milují malé uzavřené prostory, protože v nich mají pocit bezpečí. Je to zbytek jejich pradávného instinktu umožňujícího jim přežít v divočině. Kromě úkrytu jim těsné prostory poskytují také potřebné teplo. Čím méně místa, tím více tepla. To si kočka vytváří i tím, že se stočí do klubíčka – zmenší tak svůj objem a je méně vystavena chladu.

Kromě krabic vyhledávají kočky také pelíšky a různá zákoutí – skříně, koše s prádlem, dokonce pračky. Místa, kde se cítí nejen bezpečně, ale i pohodlně.

Přítel nechává Bišince otevřené dveře u skříně v ložnici. Když někdy nevíme, kde je, opatrně se tam jdeme podívat. Dáváme si záležet, abychom ji nevyrušili.

A co vaše kočičky? Jaká jsou jejich oblíbená místa?

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(5.2 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Jurečková
Krásný článek, náš Mikeš má pelíšek na okně, pak na skříni v ložnici. Zaleze do šuplíku pod postelí. Ale krabice má nejraději. Je stejně zbarvený jako Bišinka. Posílám jí touto cestou velké pohlazení.
Lenka Kočandrlová
Bezva kočička ! Máme rádi kočky,máme dvě,ale do krabic lezou výjimečně,obvykle na půdě,kde je máme odložené .Krabice jsou poloprázdné,překryté víky a kočka vleze dovnitř,ale ven se nemůže dostat.tak škrábe a kvíká,ať ji jdeme vysvobodit. Kočky Ňufík (ona) a Perla mají místo v kuchyni,tam jsou přes noc.Každá má svoje okno,na něm deku.Ale leží i na kanapi,na křesle a dokonce drze na stole!!! U televize se na mě válí Ňufa,manžel zase má Perlu u sebe v pokoji. Přes den jsou venku, na zahradě,kde se povalují spolu s dalšími dvěma až čtyřmi toulavými na nejrůznějších místech - na lavičkách,stolcích,pod keři,na víku sudu s vodou, na kůrových cestičkách,na střeše dřevníku i auta,dokonce se vydrápaly na fóliák . Jó kočičky !
Jan Zelenka
Věrko, při pohledu na ty fotky si říkám, že by Britney potřebovala takovou kamarádku. Neměla by čas myslel na svá léta a choroby.
Zdeněk Hart
Každá kočka je krásná a v krabici je jako obraz v rámu. Je to jako z ženami a pokud jsou zarámované, tím jsou krásnější.
Marie Měchurová
Bez koček si život nedovedu už ani představit. Provázely mě dětstvím a teď v důchodu si je užívám vrchovatě. Já miluju je, oni mě a taky krabice.
Věra Ježková
Děkujeme podruhé. :-)
Zdenka Jírová
Pravdivý článek o kočičkách. Moje současná kočka ale tuto tradici v oblibě krabic porušuje. I když ji tam lákám, nejde tam. Zato vymýšlí jiné kuriózní " pelíšky". Pod postelí, když rozhodně nechce být rušena a ví, že já se nemohu moc ohýbat, v malém umělohmotném košíku vedle mého PC, aby mne měla na očích, když tam sedím, na skříňkách, v košíku na prádlo, ve skříni na podlaze nebo zahrabaná za prádlem, takže ji hodinu hledám po bytě a přemýšlím, jestli neutekla v nestřežené chvíli na chodbu v paneláku. Je vynalézavá, že žasnu. Myslím, že toho o mě ví mnohem víc než já o ní. Jmenuje se Mejdy a je to ragdolka.
Eva Mužíková
Věrko hezké vyprávění
Zuzana Pivcová
Věrko, některé kočky z dřívějších generací měly rády krabice, vzpomínám na Naděnku, která jako odrostlejší kotě spávala u mě v garsonce na koberci v krabici od bot menšího rozměru. Nynější kočičí sourozenci zde v Týně krabice nemají, ale pelíšky mají celkem kuriózní, umějí si místečko na spaní pěkně vybrat a "postýlky" střídají. Waldemar spí v darovaném košíku, na dně šatní skříně, na víkách úložných boxů, které už svou vahou promáčkl, v cestovní přenosce, nahoře na skříních, na oknech a na zdi sprchového koutu. Babeta zalézá mezi prádlo a do zastlané postele nebo na ni, oblíbila si spánek vedle mě na gauči, když sedím u NB, a ráda se zašije do úložného prostoru pod mou postelí, kam se neuvěřitelně protáhne. Líbí se jí i tašky a židle zastrčené u stolu. Babeta bývá často neviditelná. A oba se rádi přitulí k Marcele v posteli, o to se tahají. My všichni zde vaší smečce přejeme hodně společné radosti, a to i v podobě pelíšků.
Martina Růžičková
Kouzelná přehlídka Bišinčiných krabicových schovávaček a pelíšků. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

22%