Chci vypadat mladší. Z touhy vylepšit se vzniká často závislost
Ilustrační foto: Pexels

Chci vypadat mladší. Z touhy vylepšit se vzniká často závislost

27. 9. 2023

Sedmdesátiletá Jana se odmítá při rodinných sešlostech fotografovat. Na neupravených snímcích si připadá stará. Je aktivní na sociálních sítích a prezentuje se na nich zásadně fotkami, na nichž vypadá mladší. Není výjimka, takových lidí přibývá.

móda psychika stárnutí
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) My gerontofilové ctíme spíš půvab přirozenosti, polystyrenové obložení chrámu sv. Víta vnitřku teplo nezajistí, automobilový veterán moderně omašlený připomíná trosku ještě víc, taková hebkost a vláčnost ovadlého těla je smyslnější než přifouknutá zdobnost... :-)
Jitka Caklová
Když si "někdo" myslí....................", tak ať si to myslí, je to z jeho hlavy a jeho věc. Pokud člověk s hlavou používá i srdce, nikdo pro něj nemůže být zlý a hnusný. Co je zlého a hnusného na tom, že jsem se naučila mít se ráda, s láskou o sebe pečovat, abych vypadala, tak jak vypadám a hlavně, uměla si to užívat ♥♥♥
Lenka Kočandrlová
Když si někdo myslí,že krása je v životě to nejdůležitější, tak ať si to užívá. Je- li člověk vnitřně zlý a hnusný,tak to vyleze na povrch,ať by se kdo omlazoval ze všech sil. Já si nechávám od zubu času rýt vrásky a jsem s tím smířená.
Jitka Caklová
Jsem typ děvčete, které umí, nikoliv stárnout, ale žít s grácií. Děvče, které ví, že bolest je lék na Duši a když si tělo s Duší rozumí, ví kdy má pracovat, kdy tancovat, kdy odpočívat. Pro mě je věk jen číslo a k tomu jak v 74 letech vypadám nepotřebuji předkládat upravené selfíčko, ostatně nemám ani "chytrý" mobil. Na to , jak vypadám, se můžete zeptat paní Kosťunové. Až každý začne u sebe a bude si hledět svého, pak bude na Zemi ráj :-) :-) :-)
Marie Ženatová
I já jsem se při čtení této diskuze vesele bavila - ovšem nejvíc s paní Hanou Ř.
Růžena Kuželková
Tak jsem si přečetla tuto diskuzi a pobavila mě. Nejlépe to napsala p.Záchová hold jsou určité typy "děvčat",které nedokáží stárnout a myslí si,že budou i v pokročilém věku jako "majolenky".Úsměvné :-))
Milena Znamenáčková
Kéž by to omlazení nebylo jen na fotce, hned bych si vyfotila svoje bolavá kolena. :-)
Danka Rotyková
Mám pocit, že jsme kdysi před mnoha lety byli nejen mladí, ale i krásní. Bohužel jsme si to patřičně neuvědomovali a netušili jsme, že ten pěkný vzhled je jen nakrátko. Člověk totiž stáří vnímá teprve tehdy, až sám zestárne. Pak už zbývá jediné - smířit se s realitou. Pokud je někdo nerozumný, trápí se tím, že stále touží po tom, aby vypadal jako dříve, tedy mladý. Je-li to cíl jeho snažení, přejme mu to. Pro mne to není, mladá jsem už byla. Je mi kolik mi je, a tak se snažím, abych se cítila dobře mezi lidmi vhodně oblečená i upravená. A to není málo - kdybych bydlela na samotě, jen Bůh ví, jak bych vypadala.
Zuzana Pivcová
Jo, udělám se mladší a pak se íčkaři podívají na můj profil a hned budou vědět, co a jak. Protože tam mám věk. A kromě toho to vyplyne z různých článků.
Zdeněk Pokorný
Časy se mění a člověk je aktivní i po šedesátce nebo po sedmdesátce. Nedivil bych se tomu a všem nám držím palce, ať jsem dlouho zdraví a soběstační.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody