Všechny fotografie: Věra Ježková
Mince jsou taky peníze
21. 11. 2023Možná to máte podobně jako já. Pokud neplatíte pouze nebo převážně kartou, hromadí se vám prodavači vrácené mince. A vy stojíte před nerudovskou otázkou: kam s nimi?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
21.11.2023 20:51
V současné době platím většinou kartou, mincí mám u sebe málo - těmi průběžně platím malé nákupy nebo jízdné v autobusu. Častěji mi dělá problémy čím zaplatit, když si vyberu určitou částku z bankomatu a pak přemýšlím, kde mám zaplatit třeba tisícikorunou, když můj nákup nebude stát ani stovku.
Alena Tollarová
21.11.2023 20:14
Problém s hromaděním minci nemám. Kde se dá, platím kartou a pár drobných mívám jen pro strýčka Příhodu, třeba na autobus.
Dana Puchalská
21.11.2023 19:25
Věrko, já platím většinou kartou. Ale když mi zbydou při platbě v hotovosti nějaké mince, tak je ráda dám manželovi. Ten s nimi platí parkování . A nebo jimi platím v trafice,tam je naopak paní prodavačka vyloženě vítá.
Anna Potůčková
21.11.2023 16:57
U nás se kovové mince schovávají do dozy od Rama a z ní se pak berou drobné na autobusy, vlaky apod. Nemusíme vůbec chodit s nimi do banky.
Jitka Hašková
21.11.2023 16:17
Věro tyto zkušenosti nemám, platím mincemi na trhu. Spíše nemám skoro žádné, tak někdy musím něco malého koupit, abych získala mince, které potřebuji třebas v nákupním centru nebo na nádraží na toaletu.
Marie Měchurová
21.11.2023 15:38
Já mívám opačný problém, platím všude kartou, a potom hledám drobné na autobus.
Jan Zelenka
21.11.2023 15:23
Jsem si tohoto problému vědom a tak platím většinou jen kartou. Při návštěvě kavárny zaokrouhluji a tak mám jen pár drobných ve sklenici v kuchyni.
Daniela Řeřichová
21.11.2023 14:53
Běžně platím bezkontaktně a mince uplatňuji v nápojových automatech, v úložných boxech, v šatnách, na toaletách aj.; spíš mi drobné občas chybí.
Dana Straková
21.11.2023 14:13
Článek mě sice pobavil, ale vámi zmíněný problém vážně nemívám. Teď jsem se pro kontrolu koukla do peněženky a našla v ní v přihrádce s mincemi dvě dvacky, jednu desetikorunu a dvě pětikoruny, dvě dvoukoruny a jednu korunu a mezi papírovkama zapadlou jednu dvoueurovku. Kdysi jsem drobné po nákupu taky dávala do kasičky, ale právě ten problém, co potom s větším množstvím, mě to odnaučil. Ale musím přiznat, že občas už je pro mě trochu obtížné poznat korunu od dvoukoruny, ale prodavačka mě když jí dám méně vždycky upozorní a když bych dala omylem víc, tak mě to asi nezruinuje.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA