Prosincové odpoledne
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Prosincové odpoledne

14. 12. 2023

Tak máme za sebou skoro polovinu prosince tohoto roku. Je úterý 12.12.23 pečení cukroví je v plném proudu a abych pravdu řekla, už se těším, až to bude za mnou.

Většinu dělám já, ale existuje jedno, které má na starosti dcera, a to jsou tzv. vosí hnízda, chcete-li úly. Domluvily jsme se, že jí to připravím a vezme si to až přijede na oběd. Jenže jsem to dopoledne nestihla, mám jen dvě ruce a oběd je přednější. Bylo domluveno, že jí to odpoledne odveze manžel.

Ještě v pondělí bylo všude kolem nás bílo, stačil noční déšť a kdeže ty letošní sněhy jsou. Od soboty jsem nevystrčila nos z domu, o cukroví se mi pomalu už i zdá. A tak jsem se rozhodla, že cukroví nemá nožičky, tak mi nikam neuteče. Venku bylo docela hezky, naložili jsme pejska, vše potřebné pro vosí úly a hurá za dcerou do práce. Vzala jsem si s sebou pro jistotu foťák, že zkusím něco vyfotit. To už mi taky chybělo, a protože počasí bylo pro focení jako stvořené, fotila jsem vše, co se dalo. Měla jsem vyhlédnuté jedno místo, odkud jsou dobře vidět kopce. Nejdřív jsem fotila kolem dceřina pracoviště a pak jsem navrhla, že se zastavíme tam, odkud jsou dobře vidět ty kopce. Sice se už počasí trochu změnilo, ale fotit se dalo. Můj hodný a poslušný manžel mi zastavil hned naproti přes silnici, běhala jsem po louce a fotila o sto šest.

Zvu vás na malou fotoprocházku po Severní terase, je to část města Ústí n/L, kde se nachází i Krajská nemocnice a možná to tam někteří budete znát. Přeji krásné prožití Vánoc a do roku 2024 štěstí a zdraví.

fotografování města a obce příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi, díky, pěkné místo, jsou ty terasy ....
Soňa Prachfeldová
Ty procházky jsou zapotřebí a foťák k tomu též. V okolí Ústí, ostatně jako všude, je plno zajímavých míst. Naďo moc pěkné. Pohyb je život.
Eva Mužíková
Procházka na čerstvém vzduchu spojená s fotografováním určitě nabíjí. Já se vždy těším až doma fotky prohlédnu, někdy jsem ale zklamaná.
Alena Vávrová
Tak to sis zas hezky pofotila, Naďo - kopečky milovaný jako malovaný ;-)) .
Věra Ježková
Naďo, díky za pěknou procházku. :-)
Zdenka Soukupová
Naďo, krásné fotky a krásné výhledy.
Alena Velková
V minulých dnech bylo u nás lepší nikam nevycházet. Na chodnících byla velká vrstva zledovatělého sněhu, lidi padali a můj muž si rozbil hlavu o obrubník. Jaké bylo moje překvapení, když se v úterý v poledne po obrovské oblevě, po které se nám všude zazelenala tráva, v naší ulici objevila parta 15 (slovy patnácti) maníků a začali uklízet asfalt za pomoci hrabadel a lopat a některé části chodníků dokonce vysypali štěrkem...to nepochopím, už to spíš bylo na sekačku :-)
Jan Zelenka
Je fajn, jak jste všichni aktivní. Já jsem po covidu v hlubokém útlumu. Nejspokojenější budu 2. ledna, až bude po tom všem shonu. Nemám na nic náladu. Naďo, hezké fotky, tvou aktivitu ti závidím.
Irena Mertová
Naďo, mám ráda tvoje fotoprocházky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%