Jak jsem pomáhal při pečení
Ilustrační foto: Pixabay

Jak jsem pomáhal při pečení

19. 12. 2023

Jednoho podzimního dopoledne jsem slyšel maminku s babičkou, jak se radí o pečení a padla přitom nešťastná zmínka, že po obědě rozhází mouku. Což mělo asi znamenat, že si připraví vál na těsto a posypou ho moukou.

Uvědomil jsem si, že už jsem nebyl dlouho za něco pochválen a rozhodl jsem se pomoci. Samozřejmě, že tajně. Kdybych pomoc nabídl, pravděpodobně by byla odmítnuta. Ovšem moje představa o rozhazování mouky byla poněkud odlišná. Když se kuchyně vyprázdnila, nastala moje chvíle. Vzal jsem sáček s moukou, poctivě jí v kuchyni rozsypal po celé podlaze a očekával pochvalu. A myslím, že oprávněně, protože mouka vytvořila na podlaze opravdu zajímavé vzory.

Leč i tentokrát se moje představa lišila. Místo pochvaly nastal křik a lamentování. A já se přitom tak snažil! Inu dospělým se malý člověk nezavděčí. Uraženě jsem zmizel z dohledu (a hlavně doslechu) a vyčkával na návrat tatínka z práce.

Jen jsem slyšel šramocení klíče v zámku, vystartoval jsem do předsíně a hbitě hlásil: „Tatínku, tatínku, maminka a babička móc zlobily a vysypaly v kuchyni mouku!“

Následoval pocit uspokojení. Tak a máte to. Já vám dám, místo pochvaly na mě křičet! A určitě vám budu zase někdy pomáhat!

Můj příběh Poslední soutěž 2023 vzpomínky
Hodnocení:
(5.3 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Taťana Veselá
Za dobrotu na žebrotu :-)
Soňa Prachfeldová
Pěkné a takový dobrý úmysl měl ten malý chlapec.
Alena Velková
Super vzpomínka!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%