FOTO: Profimedia
Osmdesátky. Doba, kdy byla móda nevkusná. Jak na ni vzpomínáte?
10. 1. 2024Výrazně vycpaná ramena, zářivé barvy, flitry, cvočky. Když se mnohé ženy dívají na své fotky z osmdesátých let, říkají: jak jsem tohle mohla nosit? A co teprve vlasy, ty byly zpravidla zničené brutální trvalou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
10.1.2024 13:01
Na 70. a 80. roky docela ráda vzpomínám. 6ila jsem si svůj život a nenechala jsem si do něj nikým mluvit. Mám oděvku v Praze, šila jsem si oblečení sama a když jsem začala pracovat na Barrandově užívala jsem si. Já jsem nosila mini co nejdéle to šlo. Pak široké kalhoty, mimochodem, ty jsou v módě i teď, několik jich mám a jsou super. Vzhledem k ne moc dobré finanční stránce jsem neměla na drahé oblečení, ale i tak si myslím, že jsem občas byla v mé rodné vesnici za hvězdu.
Blanka Lazarová
10.1.2024 11:45
Každá doba má svou módu. Bylo oblečení normální i extravagantní i nevkusné. Ale to je teď také. A v budoucnu .. kdo ví. A ještě - někdo se umí pěkně obléknout a někdo na sebe dá cokoliv, jen aby byl zvláštní, upoutal nebo třeba i provokoval. Je to hodně o osobnosti člověka a o soudnosti. Můj názor.
Vlasta Nykodýmová
10.1.2024 10:58
Možná jsem tu módu tak nevnímala, do tanečních jsem chodila v 1963. Celý život jsem byla na podpadcích. Až do důchodu. Dnes se mi mladí potrhaní nelíbí ... Teda musím přiznat, že teď už sukně neužuji, chodím v kalhotech ...
Miloslava Richterová
10.1.2024 10:55
Souhlasit nelze, co je na tom nevkusného? A co je vkusného dnes na celebritách v síťovaných úborech s odhaleným hrudníkem a průsvitnou spodní polovinou úboru, nikoliv šatů. Šaty se dříve nosily i kostýmky, kloboučky, mám spoustu rodinných fotografií s krásnou módou žen, i muži se pěkně oblékali. Lidé odjakživa rozlišovali oděv pracovní a sváteční, do kostela, na návštěvu příbuzných apod. Fotky z padesátých let rozhodně neobsahují montérky. Co všechno se asi lidé za pár let ještě dozví..
Anna Potůčková
10.1.2024 09:59
Právě naopak. Nemyslím si že doba byla nevkusná. Spoustu žen si umělo ušít krásné a strojné oblečení. Já sama jsem chodila do kursu šití a tehdy docela letělo tzv. žabkování. Pustila jsem se do toho a ušila si s tímto žabkováním v pase krásné vínové šaty.
Jitka Hašková
10.1.2024 09:37
Já jsem byla mladá poněkud dříve. Do tanečních jsem chodila v roce1959, doma se hodně šilo a byly jsme velké parádnice. S trvalou se musí umět zacházet, to mě naučila máma, nikdy jsem neměla vlasy zničené trvalou. V 80. letech záleželo co si kdo vzal, ušil atd. Dnešní roztrhaná móda, chození v teplácích, děvčata chodí v křuskách místo v lodičkách, už ani neumějí pořádně chodit, musí dávat pozor, aby si nešláply na špičky nohou.
Jiří Dostal
10.1.2024 09:17
:-) :-) Podobný sestřih známe z kin jako filmový foršpan, atraktivní poutač, vlastní film byl pak jakoby o něčem jiném :-) :-)
Hana Řezáčová
10.1.2024 08:54
Jen tak módu té doby sakumfikum označit jako nevkusnou se mi moc nelíbí. Nosily se i hezké věci, barevnost byla optimistická, vycpaná ramena dělala pěknou postavu ... Teď se nosí tepláky, mikiny, roztrhané džíny, všechno černé, účesy žádné, jen dlouhé rozpuštěné vlasy (v sedmnácti i v sedmdesáti) atd. Zajímalo by mne hodnocení po padesáti letech :-) Prostě, každá doba má svou módu a je každém co si vybere ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA