Ilustrační foto: Pixabay
Jsem žena a MDŽ mám ráda
7. 3. 2024K tvrzení, že Mezinárodní den žen je svátek zprofanovaný, jen podotknu, že sice může být, ale ženy, kterým je věnovaný, rozhodně zprofanované nejsou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
7.3.2024 15:19
Krásně jste to napsala. Všechno jde zprofanovat. Jde jen o to, co kdo chce a co si vybere.
Věra Halátová
7.3.2024 15:10
Svátek matek je církevním svátkem. 8. březen jako MDŽ je od roku 1977 svátkem uznaným OSN. Před rokem 1989 se slavilo MDŽ někdy nuceně, po roce 1989 byl k tomuto svátku tak trochu odpor, Za pár let po 1989 už zase na květinářstvích byla výzva: Květiny pro MDŽ - komerční výzva. Od roku 2004 je MDŽ v ČR významným dnem. A mě je to "ganc egal". Lidé se k sobě chovají pěkně i mimo svátky OSN i mimo významné dny ČR. Pokud si mne někdo váží, váží si mne denně, nejen ve dnech, které jsou červeně označeny v kalendáři.
Jindřich Berka
7.3.2024 11:09
Paní Špásová, já nemám rád krupici. Nejvíc mě vytáčí, jak lidé jsou poplatní. Měli jsme Ježíška, potom dědu Mráze a nakonec máme Santa Klause..... Za to, že jsem měl konflikt, který byl posuzován politicky, jsem dostal podmínku. President Husák mě, ale amnestoval. Přesto, že jsem proti režimu vystupoval, tak já MDŽ na rozdíl od Vás mám rád. Kytičku dám v pátek ženě i tchyni. Mamince, která je věřící ji donesu na den matek a Valentýna neslavím. Ani krocana na vánoce nechci. Jindra
Irena Mertová
7.3.2024 10:59
Nemám nic proti MDŽ. Ale v mém okolí se nevyskytuje žádný muž, který by běžel a koupil ženám květiny, aniž by ho k tomu nepostrčila jiná žena. Takže jsem kytku na MDŽ nedostala celé roky. K svátku matek občas přiletí SMS - pokud si děti vzpomenou, tj. přečtou si na internetu, že je Svátek matek. :-)
Zuzana Zajícová
7.3.2024 10:38
Ráda dostávám kytky a můžou být i na MDŽ. Jen ten svátek neslavím. Ale napsalas to hezky, Zdeni
Zdeňka Ortová
7.3.2024 09:50
Paní Špásová, věřte, že právě tento svátek přežitek rozhodně není. Už jen to, že sem můžeme psát, že můžeme úplně normálně dělat všechno, co nás napadne, aniž bychom se my ženy musely dovolit mužů, aniž by nám to zakazoval dokonce zákon, tak tohle všechno by nebylo samozřejmé, kdyby o to jiné ženy dříve nezačaly bojovat. Všimla jste si v mém článku, že ve Švýcarsku mohli ženy poprvé volit až v roce 1971? To je přece hrozné. Muži nikdy za to, co nám dnes připadá samozřejmé, nemuseli nikdy bojovat a žádný zákon jim to nikdy nezakazoval. Už jen proto si žena kytičku zaslouží a tímto svátkem si připomíná ty dřívější statečné ženy, které se za ty naše současné samozřejmosti postavily.
Olga Škopánová
7.3.2024 09:33
Mě juchání na MDŽ opravdu nechybí vždy si představím Marii Kabrhelovou na návštěvě u Husáka.
Jarmila Fialová
7.3.2024 09:26
Mám MDŽ ráda, protože oslavuje všechny ženy - svátek matek jen některé
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA