Úvodní foto. pixabay, foto v textu: archiv Jana Zelenky
Kdybych tak na sobě mohl změnit jedinou věc!
1. 5. 2024Zajímavá otázka. Objevil jsem ji, stejně, jako mnoho jiných, již před časem v přehledu dotazníkových otázek francouzského esejisty a romanopisce Marcela Prousta. Už jsem o tomto dotazníku psal ve své minulé knize Prostě jen tak žít. A proto jen stručně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
1.5.2024 19:34
Jsem taková, jakou mě rodiče stvořili. Po změně bych to už nebyla já. Takže ne, nechci nic měnit.
Irena Mertová
1.5.2024 19:25
Nevím, nevím... ale potěšilo mě foto vašich dobrot v košíku, nejedu v tom sama... i když v noci tedy ne.
Naděžda Špásová
1.5.2024 16:05
Moc bych toho neměnila, jen svou důvěřivost v lidi, že jsou hodní a poctiví. Nejsou, jsou falešní jak pětka a já si vždycky naběhnu. A dobře mi tak.
Zuzana Pivcová
1.5.2024 15:32
Kdyby to šlo, vymazala bych asi 8 prvních let po svém příchodu do Prahy, které jsem hodně "promrhala". I když mi později jedna léčitelka řekla, že vše, čím jsem prošla, pro mě nakonec byla dobrá škola.
Dagmar Vargová
1.5.2024 15:17
Uff, těch věcí by bylo víc... unáhlenost, "horká" hlava,.. ok. Ale i kdyby... k čemu by to bylo dobré? Už se znám, vím, jaká jsem. Spoustu věcí bych ráda vzala zpět. Holt už se stalo. Snažím se zlé věci vytěsnit. Jak se říká: udělat tlustou čáru za minulostí. A dívat se dopředu...
Anna Potůčková
1.5.2024 15:12
Kdyby...vždycky chybí. Ale na sobě (otázka tak zní co na sobě) bych ubrala pár cm šířky a přidala pár cm výšky. Pak bych snad byla spokojená.
Jan Zelenka
1.5.2024 14:15
Paní Kollinová, zkuste to vzít jako metaforu. Myslím, že význam otázky je jasný.
Jana Kollinová
1.5.2024 13:23
Díky technickému a materialistickému zaměření vnímám pojem "VĚC" v intencích definice, cituji: "V ontologii je věc , konkrétní předmět nebo hmotný předmět." To mi docela zkresluje odpověď na proustovskou otázku: "„Kdybys na sobě mohl změnit jedinou věc, co by to bylo?“
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA