Úvodní foto Jan Zelenka, ilustrace v textu Pixabay.
Buď klidu chvála!
2. 9. 2024Ano, mám moc rád klid. Sice ne pořád, ale občas taková potřeba nastane. V tom případě vyndávám z uší obě sluchadla, neboť když jsou zasunutá, slyším nepříjemně i zvuk tikajících hodin a také fůru dalších zvuků. Působí to na mne velmi rušivě, a já si přece chci užít ten svůj klid.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
2.9.2024 13:05
Také mě občas přepadne ten nápad, že chci mít klid. Tak to vydržím pár minut a najednou začnu těkat a stále někam pro něco popocházím, pak si zase sednu a zase popocházím a zase si sednu :-)
Jana Kollinová
2.9.2024 12:29
Jak jste napsal, pane Zelenko, klid je pojem relativní. Každý z nás asi zažil tzv. klid před bouří, klid nevěstící nic dobrého, klid-neklid plný napětí, negativní energie, paralyzující. Trvalo mi mnoho let, než jsem si ve svém turbulentním žití dokázala pustit KLID k tělu, naučit se vnímat jeho kouzlo a léčivou sílu, harmonii vnějších a vnitřních sil.
Irena Mertová
2.9.2024 11:48
Ano, taky si užívám klidné chvíle, někdy s kocourem... Poslední dny trochu ruší řev sekaček a fukaru v okolí.
Marie Měchurová
2.9.2024 11:35
Já si klidu užiju až v zimě. Už se těším až si sednu pod deku ke kamnům s knížkou, nebo lehnu k TV k nějakému dobrému filmu. Hezky jste to napsal.
Jana Šenbergerová
2.9.2024 09:14
Dík za poklidnou chvilku při čtení vašeho článku. V takových chvílích vypínám i většinu biologických senzorů svého těla včetně mozku. Přestanu vnímat prostor a čas a jen tak jsem.
Dagmar Vargová
2.9.2024 09:09
Moc milé počtení v klidném ránu. Celý život jsem pracovala v profesích, kde jsem musela hodně mluvit. Teď jsem vděčná, že můžu konečně mlčet. A asi to oceňuje i můj muž :-). Takže ano, klid máme rádi oba.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA