Ilustrační foto: Freepik
Je ti nad šedesát, tak jsi hloupý senior. Tento mýtus stále žije
9. 10. 2024Když člověk pročítá zprávy, získá často pocit, že kdo má nad šedesát, je nesvéprávný jedinec. Zejména, když jde o informace od policie. Slovo senior je v nich často spojováno se zločiny, v nichž starší občan hraje roli oklamaného, okradeného pitomce.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Skálová
27.10.2024 16:43
S názorem, že každý přes 60 je hloupý, se setkávám docela často. Například při nákupu přes Košík. Dokud jsem nákup kurýrovi platila kartou jako "normální" člověk, nikdy mi nevysvětloval, jak ji mám používat. Teď jsem se přihlásila do Klubu plná péče, protože od 65 let nemusím platit za dopravu a každý kurýr mi chce vysvětlovat, že musím použít PIN a jak to mám udělat. Asi se zase odhlásím, protože mě to po třiceti letech práce s PC strašně uráží.
Sylva Wiedel
12.10.2024 17:44
Tohle moc nechápu.... oni snad všichni chtějí umřít dřív, než se seniorského věku dožijí?
Jaroslav Čtvrtečka
11.10.2024 11:42
Pokud vy mladí něčemu z moderních technologií, IT a elektroniky nerozumíte, tak se mě a mých bývalých kolegů, co jsou už taky v penzi, rychle ptejte, dokud jsme naživu.
Poradíme, nainstalujeme, seřídíme, zaškolíme. Akorát s tím spěchjte, nebudeme tu věčně.
Ladislav Strnad
10.10.2024 19:58
To není jen u kyberkriminality. Je to například i u dopravy. Pokud nabourá (z jakéhokoliv důvodu) člověk do padesátky, tak se většinou uvede "mladý muž" nebo jen "muž", ovšem pokud ujedou kola dědulovi jako jsem třeba já (mlád osmašedesáte jar, pracující s měsíčním nájezdem autem cca 1500 km), tak se ze mně rázem stane "zmatený senior" který nezvládl situaci a.... (doplňte sami).
Taky totiž záleží na věku a charakteru novináře, nebo "novináře", který zprávu edituje.
Dáme sklenku whisky? Tož na zdraví :-) :-) :-)
Magdalena Ondřejovská
9.10.2024 22:28
S tím lze souhlasit. Já za sebe ještě přidám, že mám pocit, že za hlupáky seniory považují i někteří politici, kteří o nich mluví jako o okradených staroušcích a pasují se do role zastánců nebohých seniorů. Milí politici, jsme sice senioři, ale ne všichni zcela senilní, abychom se nedovedli o sebe postarat i bez vašich lákavých sladkých slibů.
Jan Zelenka
9.10.2024 21:34
Nemyslím si, že to platí o seniorech obecně. Určitou výhodou pro seniory je naopak jejich životní zkušenost.
Antonín Nebuželský
9.10.2024 12:57
Na nějaké mnou nevyžádané nabídky nereaguji. Ovšem nedávno jsem se "historicky znemožnil" v soutěži u pana Hámy, také síly mi ubývají, jak jsem si ověřil při opravě na domě. Čili jde to se mnou s kopce". Aspoň chodím a učím se anglicky, abych to nevzdal bez boje"
Ale hřebínek mi trochu spadnul :-)
Jitka Caklová
9.10.2024 10:16
Pokud mě má kdokoliv za blbce, tak mu v tom nebráním a nedivím se, protože to opravdu není můj problém. (Myšleno, že mě má někdo za blbce) :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA