Barevný podzim
Všechny fotografie: Naděžda Špásová

Barevný podzim

29. 10. 2024

Řekla bych, že jinak se to nazvat nedá. Sobotní ráno zrovna na procházky nevypadalo, bylo docela nevlídno a v teple domova bylo nejlíp. Ale příroda je mocná čarodějka, a tak zařídila, že se kolem poledne podařilo vykouknout slunci a kolem jedné už bylo modro i na nebi. Zůstat doma by byla velká chyba, a tak jsme se po obědě sbalili, samozřejmě, že Booneček pojede s námi, nasedli do auta a vyjeli jsme směr Skorotice. Je to jedna z menších obcí kolem Ústí n/L. Párkrát už jsme tam na procházce byli, dost se tam stavělo, takže se za pár let celkem rozrostla. Kousek od nich jsou Habrovice, kam jsme se kdysi chodili koupat, přes ně jezdíme, když se chceme podívat na golf. 

Výhodou této obce  je, že tu není velký provoz, není tu blátivo a vše je hezky upravené. Cestou jsme potkali několik pejsků, byly to fenky a nechaly se i vyfotit. Trochu smutný byl příběh malé čivavky. Paní ji měla z útulku, byla prý z množírny, ale pohladit se trochu nechala. Vypadala jako naši dva Amíčci. Popřáli jsme čivavce krásný život a pomalu jsme došli k bývalé škole, kde jsme parkovali. Fotit jsem musela většinou z mobilu. Můj foťák byl jaksi mimo hru, protože se zapomnělo jej dát nabít.

Jedno musím uznat, takovéhle procházky mi vždy udělají dobře na duši i na těle. Myslím, že nejsem sama a určitě se mnou budete souhlasit. Doufám, že než začne mrznout se nám i vám povede ještě pár takových procházek podniknout.

Barvy podzimu jsou moc hezké. Přeji všem pohodu, radost a hlavně zdraví.

cestování příroda Tip na výlet
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Votíková
Je to moc pěkné jak se příroda probarvuje. Hezké fotky. Díky
Soňa Prachfeldová
Když se vyvede počasí, je dobré vyrazit do přírody.Z barevné a klidné přírody vyžaduje klid a pohoda. Krásné fotky.
Jitka Hašková
Díky za krásnou fotodokumentaci úžasného podzimu.
Jan Zelenka
Barevný podzim jsem měl vždy rád. Hezké, Naďo.
Věra Ježková
Naďo, pěkná procházka za pěkného počasí. Hezké podzimní dny. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.