Eva Bernaciková
16.11.2024 18:55
Nejen pro propagaci inkontinentních výrobků, mastí a léčiv bych ráda viděla seniory a seniorky v reklamě. Proč chybí reklama na oblečení, dovolenou, kulturu? Třetina obyvatel je v seniorském věku a reklama je namířena jen na mladé.
Vlasta Nykodýmová
16.11.2024 17:30
Ano, reklamy mi jako takové velmi vadí. Přímo, mě psychycky ubíjejí . Móda se vyrábí jen pro mladé. Já mám doma syna po CMP, pravostranně ochrnutého. Potřebuje volný oděv, aby se mohl vůbec do oděvu nasoukat. Potřeboval by obnovit šatník, ale nevím kde nakupovat. Možná někdo poradí.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.11.2024 16:09
I když je mi 78 let žádnou diskriminaci stáří jsem nezaznamenala.Pracuji jako OSVČ a moje odvedená práce je placena podle kvality a mám stále dost zákazníků, kteří řádně platí. Před měsícem jsem byla na operaci a také tam jsem se s žádnou diskriminací nesetkala.Mám už vyměněnou druhou kyčel a dneska chodím sice o fr. holích, ale jsem naprosto soběstačná. Záleží na každém zda se nechá či nenechá diskriminovat. Reklama je mi docela lhostejná. Kupuji si to co potřebuji či co se mi líbí.
Eva Mužíková
16.11.2024 13:44
TAK to je voda na můj mlýn pane Berko. Taky mi nepřipadají reklamy, kde mladá dívka předvádi pomůcky pro ženy, které mají zdravotí problémy patřící většinou k vyššímu věku, vhodné. V některých připadech, jako třeba reklama kde je žena pomočená od rozkroku až ke kolenům, je to podle mne hnus!!!!! Tady na íčku jsou ke čtení články o ženské módé. Jsou u nich fotky žen sice i ve vyšším věku, ale většinou jde o ženy štíhlé a vysoké. Takže také ne pro všechny.
Hana Rypáčková
16.11.2024 08:26
O tu diskriminaci se fakt snaží.. Jen nehody důchodců na každé stránce, jak v autě, tak chodců. Jen si myslím, že každý mladý má snad babičku a dědu, nebo měl. Stejně tak, by se nemělo poukazovat na mladé, jsou to naše vnoučata...Jednotlivě jsou bezchybní, ale šmahem celkem zkažení.. Pravda, že na pohled někdy jsou staří zamračeni, naštvaní , nevstřícní. A mladí stejní, ještě k tomu v černých kapucách. Medikus je v každé lékárně a hezké boty k výběru. Objednají a třeba dvě čísla k vyzkoušení. Dobrá služba pro staré nohy..
Jindřich Berka
16.11.2024 04:00
Paní Černá, ten článek není o mě. Já prožívám jedno z nejšťastnějších životních období. Není o smíření se stářím. Je o diskriminaci!! Ta probíhá nejen v reklamě. To co popisuji se děje!! Já jsem proti jakékoliv diskriminaci. Nejen věkem. Proto jsem to napsal. Vadí mě to. Jindra
Zdenka Jírová
16.11.2024 00:33
Je zajímavé, že většina obchodů nedělá nic pro starší lidi, kterým móda pro modelky nevyhovuje. Právě dnes jsem se o tom přesvědčila v prodejně obuvi Deichmann. Před 2 roky jsem si tam koupila ve slevě lehké boty v šíři H, kterou potřebuji. Je mi 80 let, tak už nemám nožky jako laň. S botami jsem byla velmi spokojená, i když cena 1000 Kč po 50% není málo. Výrobek firmy Medicus. Později jsem si chtěla koupit další boty, už to nebyl Medicuc, ale obuv byla také dobrá. Stály 800 Kč. Dnes jsem se vydala přímo k Deichmannovi pro podzimní boty. Už jsem nic takového nenašla, prodavačka mi říkala, že moc nešly na odbyt a firma je přestala dodávat. Nedivím, se že šly málo na odbyt, regál s nimi byl zastrčený úplně vzadu mezi botami nejrůznějších tvarů. Přitom jsem se zde v prodejně dala do řeči se starší paní, která také marně hledala pohodlné boty. Kdyby jim udělal obchod trochu reklamy, aby na podobnou obuv upozornil, poptávka by se určitě zvýšila. Bylo mi doporučeno prodavačkou, abych si na internetu našla firmu Medicus a zjistila, kde své výrobky prodávají. Je to neskutečné.
Ludmila Černá
15.11.2024 22:31
Pane Berka, ne každý je ochoten smířit se s tím, že jednou bude starý. Prostě když nám je třicet, představa, že ze mne bude šedesátník, se zdá nereálná. Alespoň u mě to tak bylo. Proč řešit něco, co je daleko? A k těm reklamám. Nevím jak kde, ale v časopisech se už delší dobu objevují starší ženy modelky. I obchod už ví, že senioři jsou silná kupní síla. Hlavně kosmetika, oblečení, léky...Ale co si budeme povídat, každý se raději koukne na mladici, než na "dámu v letech". Momentálně je asi větší tlak na to, aby nabídkový katalog obsahoval i "menšiny".