Zážitek roku: maturitní ples vnučky
Titulní fotografie: Ústecký deník. Fotografie pod článkem: z archivu M. Měchurové

Zážitek roku: maturitní ples vnučky

18. 12. 2024

Možná ho ještě překoná něco, třeba to, co najdu pod vánočním stromečkem. Kdo ví? A o jaký zážitek vlastně šlo? Nezapomenutelný maturitní ples Střední zdravotnické školy v Ústí nad Labem, kde studovala naše vnučka Zuzana.

Dostala jsem lístky k narozeninám, které jsem měla zrovna v ten pátek, kdy se ples konal. A tak jsme je na plese mohli hezky všichni společně oslavit. 

Ples pořádalo několik maturitních tříd ve velkém sále kulturního domu. Na schodišti nás uvítaly usměvavé studentky a sem tam nějaký student. Ještě nikdy před tím jsem neviděla pohromadě tolik hezkých, krásně namalovaných a učesaných děvčat. Naše Zuzka studovala obor zdravotní laborantka, a ve třídě žádného chlapce neměli. 

Po slavnostním zahájení předvedla každá třída secvičené taneční číslo. Třída naší vnučky zatančila na skladby z filmu Rebelové, a tomu odpovídalo i jejich oblečení. 

Potom se šli studentky a studenti převléknout do slavnostního. Z krásných, různobarevných toalet nás všechny přecházel zrak. Tolik mládí a krásy na jednom místě.

Nadešel čas na šerpování maturantů, postupně po jednotlivých třídách. Shromáždili se na jevišti a po dvojicích scházeli dolů na parket, kde jim jejich třídní učitelky navlékly šerpu, předaly kytku a připily si s nimi sklenkou sektu. Předtím se ještě na jevišti krátce prezentovali. Uklonili se, zamávali, zatočili se nebo krátce zatančili. 

Když došlo na Zuzčinu třídu, protlačila jsem se mezi profesionální fotografy, a snažila jsem se zachytit kouzlo okamžiku. Zuzka a její kamarádka Nikola scházely z jeviště. Za nimi na plátno se promítaly fotky z jejich dětství. Nad  schodami se zastavily, připily si štamprlkou slivovice, a daly si pusu. Mně leknutím vypadl fotografický přístroj z ruky (ještě, že byl zavěšený za krkem), a chvilku jsem se musela vzpamatovávat. Žádná fotka z přípitku nebyla. Musela jsem to překvapení jít zapít. V duchu jsem si řekla - byla to recese, a děvčata už měla osmnáct, tak co. Moravské předky přece nezapře. 

Potom už nastalo všeobecné veselí, začala diskotéka, a i my jsme si hezky zatancovali při oblíbených hitech našeho mládí. Něco málo jsme i vyhráli v tombole. O půlnoci vylétlo do stropu spoustu nafukovacích balónků. 

Byly to krásně strávené narozeniny. 

Druhý den poslali kamarádi Zuzce fotku z titulní strany Ústeckého deníku, kde mimo jiné, byly zvěčněny dvě kamarádky s přípitkem.

Zuzka zdárně odmaturovala, a teď pokračuje ve studiu na VŠ - obor sociální služby. 

adventní soutěž 2024 rodina vnoučata
Hodnocení:
(5.3 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Marie, to je moc krásný dokument. Vnučka to jistě ocení. Moji (doufám, že budoucí) "maturanti" jsou ještě na takový krásný ples moc malí.
Jan Zelenka
Na mladé dívky je vždy moc pěkný pohled.
Alena Velková
Krásný zážitek...my si na něj ještě pár let počkáme :-)
Marie Měchurová
Maruško, moc děkuju za milý komentář.
Marie Ženatová
Milá Maruško* - ze srdce děkuji za nádhernou fotodokumentaci maturitního plesu i milá slova - ano, mladí lidé jsou všichni překrásní. Já už jsem také prožila několik takových nádherných večerů se svými maturujícími vnuky a vnučkami - bohužel jsem neměla fotoaparát. I tam jsem viděla jen krásné a usměvavé mladé studenty a studentky v překrásných šatech a účesech. My jsme měli u nás v neděli také vydařenou slavnost - křtiny mého druhého pravnoučka a pak velmi hezkou a zajímavou oslavu v širším kruhu rodiny v blízké restauraci. Vnučce přeji mnoho dalších úspěchů ve velmi potřebném oboru studia ♥ ♥ ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

18%