Senioři přivezli do Prahy dobré zprávy
Všechny fotografie: Jan Raška

Senioři přivezli do Prahy dobré zprávy

12. 12. 2024

V Domě u Minuty v Praze na Staroměstském náměstí se uskutečnilo adventní setkání, na které přijeli ze všech koutů České republiky seniorky a senioři, jež se seznámili v posledních letech na portálu i60. A přivezli do Prahy dobré zprávy.

První dobrá zpráva: Pro utužování přátelství neváhají jet dvě, tři, i čtyři stovky kilometrů. Kvůli jednomu odpoledni přijeli na otočku senioři z Brna, Ostravy, Jeseníku, Bohumína, Holešova, Ústí nad Orlicí, Litoměřic, Kozárova a dalších českých a moravských měst a obcí.

Druhá dobrá zpráva: na věku rozhodně nezáleží. Na setkání přišly dámy a pánové, kterým je přes šedesát, sedmdesát, ale i několik let po osmdesátce.

Třetí dobrá zpráva: jsou neuvěřitelně aktivní. Ono se spíše dá napsat, že nestíhají. Tak třeba paní Zdenka z Jeseníku dochází pravidelně nejen na kurzy patchworku, ale také každý pátek dojíždí z obce Jeseník do Brna na U3V, kde studuje digitální fotografii. Pan Honza z Litoměřic, který nedávno oslavil osmdesátku, stále píše knihy, už jich má na kontě přes dvacet. Paní Danuše z Ostravy miluje adrenilin, už několikrát seskočila v tandemu s padákem a nedávno si zaplatila let stíhačkou. Paní Daniela z Prahy už léta organizuje festival proti totalitě, zlu a násilí, paní Hana chodí každou neděli tančit. A tak by se dalo pokračovat ještě dlouho. Lidé, které propojuje portál i60, se kromě jiného věnují cestování, turistice, sportu, fotografování, zpívání ve sboru a celé řadě dalších aktivit.

Zkrátka Íčkaři, jak si čtenáři portálu i60 říkají, se umí bavit a mají rádi společná setkání. A to je ta nejlepší zpráva.

Přeji všem, kteří se včerejší akce nemohli zúčastit, aby se jim to podařilo příště a hlavně hezké adventní dny!

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.37.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.25.03.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.46.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.22.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.24.07.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.52.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.33.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.29.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.17.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.14.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.23.08.png

Snímek obrazovky 2024-12-11 v 19.22.31.png

aktivní senioři i60.cz
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 42 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hašková
Bylo to úžasné, jsem moc ráda, že jsem se s vámi všemi pozdravila. Nebyla jsem ještě úplně fit, tak jsem odešla dříve a omlouvám se všem, že jsem se nerozloučila s každým osobně. Honza je úžasný organizátor, velký dík.
Danuše Onderková
Jsem ráda, žejsem se opět zúčastnila. Přijemná atmosféra, setkani s milými lidmi... Veliké diky Honzovi Rašmovi, který toto setkání připravil, i kdyz ma dost starosti... Všem moc děkuji...
Zuzana Pivcová
Protože znám prostředí a část íčkařů, dovedu si celé setkání dost představit. Jsem ráda, že se to i novým líbilo.
Jan Zelenka
Velký dík panu Raškovi a všem, kteří se zúčastnili. Byl jsem až překvapen velkou spontánností celého setkání a hodně to na mne zapůsobilo. Jsem moc rád, že jsem se před lety íčku upsal. Všem krásné příští dny. A mám raději tykání!
Marie Novotná
Velké poděkování za vše. Bylo to super. Tak zase příště .
Zdenka Soukupová
Honzo, bylo to jako vždy perfektní. Díky moc za organizaci. Jsem ráda, že Tě máme. A všem účastníkům děkuji za prima atmosféru a milé malé dárečky. Zase budu dlouho vzpomínat. Přeju všem krásné vánoce. :-)
Libuše Heulerová
Bezva setkání...velký dík všem co přijeli a hlavně našemu Honzovi, co má pořád úsměv na tváři...i když to někdy s námi nemá lehký.
Daniela Řeřichová
Děkuji za možnost být součástí této přátelské party. Děkuji J. Raškovi, děkuji všem, kteří přivezli dobrou náladu. Vlídný adventní čas přeji a těším se na další setkání. :-)
Marie Bartošová
Muselo to být moc hezké, myslím, že my, co k cestování už nemají odvahu, máme co závidět! Díky za fotodokumentaci, představy o Vás jsou hned konkrétnější. A tak mávám Vám všem na fotce - ,,fotografům" i ostatním a přeji pokojný adventní čas rozjímání ! :-)
Zuzana Zajícová
Bylo mi ctí seznámit se s aktivními íčkaři a velký dík patří Honzovi Raškovi za organizaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 49. týden

Staré české filmy a pohádky se minulý týden líbily, a tak v nich ještě budeme pokračovat i v tomto týdnu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jak nákladné budou vaše letošní Vánoce - kolik zhruba utratíte za dárky, jídlo atd.?

Do 3 000 korun

21%

Mezi 3 000 - 6 000 Kč

20%

Mezi 6 000-10 000 Kč

20%

Přes 10 000 Kč

21%

Nevím, neumím to odhadnout

19%