Elena Valeriánová
24.1.2025 14:00
Nejdříve jsem si ten článek, díky nadpisu, nechtěla ani číst. Nemám ráda nadpisy článků, často používá bulvár, které jsou sice chytlavé a čtenář obyčejně rozklikne a pak je obsahem zklamaný. Po upozornění Vandy jsem si článek otevřela. A bohužel, vůbec ničím mě neobohatil. Mám taky dvě děti (tak jako mnohé z nás), ale připodobnit se k matce Jana Palacha by mě nikdy v životě nenapadlo. A to především proto, že moje děti žijí a nemusela jsem prožít tu nesmírnou bolest jako paní Palachová. Ani si to nedovedu představit, co musela vytrpět. A i když je Jan Palach národní hrdina, tak já tento čin neschvaluji, co se tím změnilo: NIC! Jen jedno srdce mateřské puklo jako kámen. Mocipáni si žili dál po svém a svíčky na hrobě jsou zase jen svíčky. Možná mě ti uvědomělí ukamenují, ale jsem matka a tak to cítím. A teď si dovolím reagovat na samotný článek. Uvítala bych, když už, třeba pozvání na výstavu nebo na psychologickou přednášku nebo něco, kde by se čtenář mohl s Vašimi dětmi seznámit a ne jen si přečíst Vaše, i když krásné a láskyplné vyznání. Smysl článku jsem, bohužel, nepochopila, lépe řečeno zůstal mi skrytý. To, co napsala Jitka Caklová o svém synovi mě více dojímá, než článek bez smysluplného obsahu, který jen "těží" z pár vět o JP. Přeji Vám vše dobré.
Jana Kollinová
24.1.2025 13:45
Se zájmem jsem článek přečetla a po zhlédnutí fotografií Vám mohu upřímně přát, nezávisle na mnoha kontroverzních komentářích, setrvání mateřsky objektivního vnímání sounáležitosti, úcty a vzájemného obdivu k dětem i do budoucích let. Máte krásné, talentované děti, což dokumentují fotografie a i ten nejzapšklejší prudič to nemůže přehlédnout, pokud má v sobě alespoň minimum EQ, že láska a úcta je zde vzájemná, nepředstíraná. Pokud někdo touží, cituji: ".. po troše nadhledu a sebekritiky vůči členům rodiny .. ", nechť hledá jinde.
Jitka Caklová
24.1.2025 13:35
:-) :-)Ale dámy nenechte se vzrušovat, já jsem vyrostla na hnoji a mám snad právo na jiný úhel pohledu, než malířka pozadí :-) :-)
Daniela Řeřichová
24.1.2025 13:32
24.1.2025 13:02 Ano, Blanko, je politováníhodné, když k tak vážnému tématu, jako je ztráta dítěte, má někdo potřebu opakovaně psát komentáře, svědčící o nepochopení smyslu článku.
Jitka Caklová
24.1.2025 13:19
:-) :-) Škoda je co chcípne, tady je alespoň "sranda mimo mísu". :-) :-)
Olga Škopánová
24.1.2025 13:05
Zcela správně stejně jako autorka článku má právo napsat si co chce, třeba, že její děti jsou ředitelé zeměkoule tak někdo jiný má rovněž právo napsat svůj názor na uveřejněný článek bez toho, že by byl obviňován z jakýchsi postranních úmyslů.
Blanka Lazarová
24.1.2025 13:02
Zuzko, cítím to jako Marie 11:30. Některé diskuse pod články jsou tzv. "mimo mísu". A to je škoda.
Jitka Caklová
24.1.2025 12:23
:-) :-) Vando, dle tvého vyjádření, co bys jiného čekala od "řepáka", kterému "sláma čouhá z bot". :-) :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
24.1.2025 12:02
Vychovat slušné děti je přínosem pro nás všechny a zaslouží si poděkování. Článek mi oslovil, také pamatuji dobu kdy se Jan Palach obětoval pro svobodu a demokracii. Je třeba si připomínat jeho památku.
Marie Měchurová
24.1.2025 11:30
Je mi moc smutno z některých komentářů. Paní Zuzano, nenechejte se "otrávit". Fandím Vám.
Načíst starší příspěvky