Mám dvě děti. Jako paní Palachová...
FOTO: Poskytnuto z osobního archivu Zuzany Zajícové

Mám dvě děti. Jako paní Palachová...

21. 1. 2025

Mít děti je nejvíc. Aspoň já to tak cítím. Mít dvě  zdravé, chytré, hodné a krásné děti je tak moc, že to nedokážu popsat...

Je mi moc smutno. Za všechny matky, které přišly o svoje děti. Za maminku Jana Palacha... Sama jsem byla dítě, když se to stalo; malá holka, co z toho už ale měla  rozum. Byla to strašná doba tehdy v tom bezčasí... bezmoc a zoufalství.

Po třiceti letech jsem chodila demonstrovat, někdy i se svými dětmi. Byla to hrozná doba, jen ten vztek pomalu ale jistě narůstal.

Moje děti už mohly studovat, můžou dělat práci, která je baví a naplňuje, a já jsem šťastná matka. Vůbec si nedovedu a nemůžu představit, jak bych mohla dál žít, kdybych svoje děti ztratila…

Jen mi je dnes moc smutno...

Terezka

Moje dcera Terezka. Krásná, chytrá, vzdělaná, hodná, laskavá. Stará se nejen o své dva syny, ale taky o holky, co měly v životě velkou smůlu. Je psycholožka v diagnostickém ústavu.

Jakub

Můj syn Jakub. Chytrý, vzdělaný, laskavý a hodný. Taky krásný chlap je z něj. Je malíř a maluje nádherné obrazy.

děti rodina
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Ať píši o čemkoliv, o komkoliv, tak vím, že vždy to vypovídá o mně. Můj syn ve svém ranném mládí sedm let žil životem naprosto rozdílným od mých představ, ale jen do vážného okamžiku, který nebudu zmiňovat. Pomoc přichází v pravou chvíli, aniž si to uvědomujeme a k nám přišla v podobě dlouhého rozhovoru. Už je to hodně let, abych si pamatovala jeho obsah, ale na jednu větu nikdy nezapomenu, "Mami, já žiju svůj život a nikdy mě nenapadlo, že tebe to trápí." Nevím, co se v mém synovi odehrálo, ale dnes je ten nejlepší táta a když příležitostně vidím s jakou láskou se po příchodu z práce vítá se svými holčičkami, slzy štěstí se mi lesknou v očích. Nevím, kde se to v něm vzalo, neboť u svého táty to nikdy nepoznal. Moje děti jsou můj poklad, ale nejsou mým majetkem, abych jim řídila život, natož abych se rozepisovala o jejich dokonalosti. Přirovnávala bych to k chlubení cizím peřím.
Olga Škopánová
Trochu nadhledu a sebekritiky by ohledně členů rodiny neškodilo.
Alena Švancarová
Mám dceru,je pro mě vším,celý můj život byla na prvním místě.Dodnes každé setkání s ní mě nabíjí.Jan Palach prostě za něco bojoval.Za něco v co věřil.
Marie Faldynová
Také mi bylo smutno z výročí, které přineslo tolik bolesti. Jsou situace, kdy je těžké povzbudit.
Eva Mužíková
Také jsem na svého syna velmi pyšná, bojím se o nèj. Máme krásný vztah a nedovedu si představit, že by i mi dokázal způsobit dobrovolným odchodem ze života tak velkou bolest, jako zmiňovaný Jan Palach své matce.
Marie Měchurová
Zuzano, jsem ráda, že jsme se mohly osobně potkat na setkání íčka. Taky jsou pro mne - moje rodina, děti a vnoučata na prvním místě. Tak ať se Vám všem v životě všechno daří. Ještě pozdravuji kocoura, nebo kočku?
Blanka Lazarová
Tak ať se vám všem daří i nadále. To vám ze srdce přeji. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA