Eva Mužíková
24.1.2025 22:03
Paní Škopánová .............ale raději nic.....
Olga Škopánová
24.1.2025 19:15
Je obdivuhodné co paní Kollinová je schopná vyčíst z jedné fotografie, kde usmívat se do foťáku po několik vteřin nedá žádnou práci.. Tak si říkám čím by nás oblažila, kdyby měla věšteckou kouli.
Soňa Prachfeldová
24.1.2025 16:50
Paní Zuzano, dnes jsem po dlouhé době potkala při nákupech moji známou, vyřizuji vám , že moc hezky píšete a že četla vaše knihy. A veřejné komentáře k veřejným článkům chválí i nechválí, nejde o život. Hodně zdraví a radosti ze života přeji.
Jaromír Šiša
24.1.2025 16:25
Pěkně rozvinutýá diskuze, v podání některých zúčastněných až urputná. No i hlubokými mxšlenkami lze projít slunečným dnem. :-)
Hana Řezáčová
24.1.2025 15:18
V roce 1969 mi bylo 16, smrt Jana Palacha byl pro mne otřes, ale nedívala jsem se na to, v tom věku, pohledem jeho matky, to až mnohem později ... Teď, při každém zaznamenání tragické smrti mladého člověka, hned v druhé vteřině pomyslím na jeho maminku, jakou hrůzu musí prožívat ... - A "druhá linka" článku? Paní Zajícové její hezké a šikovné děti moc přeju a taky jejím dětem přeju takovou maminku ... Svým dětem předáváme a učíme je tisíce věcí, aby pak mohli jít svou cestu životem, ale úplně nejvíc co jim můžeme dát - je láska ...
Jitka Caklová
24.1.2025 15:03
14:52 Vlastně v době jeho sebeupálení, 1969, mu bylo 21 a mně 20.
Romana Koníčková
24.1.2025 15:03
S vyjádřením paní Eleny Valeriánové plně souzním. Smysl článku mi také zůstal ukryt v jakém si "samožerství" autorky - milující matky. Já jsem se díky bohu za celý svůj dlouhý život nesetkala s žádnou matkou, která by nemilovala svoje děti. Přesto věřím, že i takové jsou.
Dagmar Vargová
24.1.2025 14:52
Naprostý souhlas s p. Elenou. Tady nejde o "nepochopení" článku + symbolu odkazu Jana Palacha. A když už jsme u něho, co maminka "pochodně č. 2", paní Zajícová? (Ano, náhodné jméno s "naší" p. Zuzanou.) To je téma na obrovskou polemiku: Jan Palach, student medicíny, mohl dostudovat a být prospěšný mnoha lidem... a co ty děti, zabité šílencem na FF UK??? Ti chtěli a mohli dostudovat - a pomáhat lidem, když to byli studenti z vyšších pater, kde se zabývali znakovou řečí pro neslyšící... Jan Palach přinesl svojí oběť proti komunistům. A šílenec na FF UK vraždil za "kapitalizmu", kdy je spousta lidí, mládeže, dětí,... frustrovaných. Není na ně čas, rodiče vydělávají, babi a děde nejsou v zaslouženém důchodu, nýbrž stále pracují.
Tady nejde o kritiku úžasného empatického článku p. Zajícové. Zkrátka se jen mnozí pozastavujeme nad chválou vlastních dětí. Jako matka bych nikdy svého syna nechválila takto on-line + foto. Asi by mě nepochválil, stylem: mami, co blázníš? :-)
Jitka Caklová
24.1.2025 14:52
Elen tímto Tě srdečně zdravím a děkuji za Tvůj smysluplný příspěvek do diskuze. V době sebepoškození J.P. mi bylo 18 let, byla jsem o rok mladší. I když jsem své mateřské povinnosti měla před sebou, tak jsem si neuměla představit, že bych své mamince tímto způsobem ublížila, přestože jsme byly čtyři děti.
Jana Kollinová
24.1.2025 14:39
Vše krásné, čím jste obdařena Vy i Vaše děti, jste, bohužel, zpolitizovala.
Načíst starší příspěvky