Ilustrační foto: Freepik
Konečně jsem nezávislý
9. 2. 2025Podle mě je nám dobře v tom důchodu. Ještě, aby nám to zdraví vydrželo. Samozřejmě to bude horší. S tím počítám a nějak se na to připravuji. Dívám se kolem sebe. Někteří, i o deset let a více starší, jsou pro mě příkladem, jak na sobě pracovat.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
9.2.2025 11:15
Krásně napsáno, vím, jak to autor myslí. Co dříve bylo nemožné, dnes si může dovolit každý. Ráno si naplánovat hezký den. Kamarádka mě pozvala na svou chatu v osadě Smilov. Sedli jsme do auta, naložili jejího pejska a odjeli na pár hodin do ticha přírody. Je to tak opuštěné a ztracené místo, není tam ani mobilní signál...
Jiří Dostal
9.2.2025 09:43
:-) :-) Moje starost - druhých radost! :-) Kašpar v Bílém domě - Kristus jenom pro mě! :-)
Jan Zelenka
9.2.2025 09:40
Jindro, život mi naplňuje literární aktivita. Začátkem léta by měla vyjít moje dvacátá třetí kniha. K tvým aktivitám hlavně dobré zdraví.
Jindřich Berka
9.2.2025 09:30
Honzo, máš můj obdiv. Jsi chlap a vaříš si sám. To se mnohým ženaám, co jsou samy nechce.
Hana Havelková
9.2.2025 09:26
S tou nezávislostí mně autor článku mluví přímo z duše. Celý svůj pracovní život jsem toužila po tom být nezávislá. Jenže na SVČ jsem neměla dost odvahy, čehož občas zpětně docela lituju, ale nedá se nic dělat, čas vrátit nejde, tak třeba ještě něco vymyslím teď, "na stará kolena". Jen by si člověk před důchodem neměl zas tak moc plánovat svou budoucnost, protože než tam dojde, může být všechno úplně jinak. Taky jsem si myslela, že budu chodit a jezdit tam, kam a na co jsem kvůli práci neměla čas a dovolená mně vždycky připadala strašně krátká. Jenže když jsem se toho důchodu konečně dočkala, tak všichni ti, na které jsem dřív neměla moc času buď umřeli, nebo odešli do nějakého zařízení pro seniory. Takže teď bych sice mohla, ale není už kam, bohužel. Hezký den všem.
Jan Zelenka
9.2.2025 09:24
Jindro, mám to podobně. Jen na jídlo nikam nechodím, vařím si sám. V pozdním věku se střídá to pozitivní s negací.
Jindřich Berka
9.2.2025 09:01
Paní Škopanová, prosím vyjadřujte se prosím k článku. Nechte mě na pokoji. Já to pro sebe nepíši. Vy chcete stále s někým bojovat. Já chci potěšit
Eva Sýkorová
9.2.2025 08:50
Ano, souhlasím, že nezávislost a čas jsou největší bonusy stáří, i když ho už doprovázejí zdravotní potíže. Ale můžu v rámci možností dopoledne cvičit a odpoledne jít na procházku, někdy se učit něco nového na PC a někdy si dát digitální detox. A radši číst chytré články a úvahy jako je tento na icku, než sledovat hádání některých dam na Ringu.
Olga Škopánová
9.2.2025 08:35
Anebo by pan Berka nemusel zbaběle utéci z Ringu když se mu nedostává dostatek souhlasu, nýbrž by mohl statečně hájit svůj názor, ale pravda je to příliš vysilující.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA