Ilustrace: Freepik
O citátech
10. 3. 2025Citáty jsou delikatesní jednohubky pro ducha čtenáře či posluchače – nasládlé i natrpklé. Jsou zahuštěnou esencí z tvorby slavného autora, ochutnávkou jeho moudrosti, nahlédnutím do jeho nitra, svěžím závanem nadčasových myšlenek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
12.3.2025 13:33
:-) :-) Kdejaký kitát nesnese pohled pod sukýnku a jako móda fouňů bývá jen "záponou zlatou na pysku svině"... :-) :-)
Jana Kollinová
12.3.2025 13:16
Citáty jsou reálním výstupem inteligence lidí, kteří život vnímali ve všech jeho pozitivech i tragédiích a to co je nejvíce oslovilo, vyslovili. Citáty z toho udělal čas. Dnešní realita je poněkud drsnější a není příznivá citátům a moudrosti věků, ale formuje své vlastní "myslitele," po kterých ani pes nevzdechne.
Iva Bendová
12.3.2025 12:12
Chce to z obou stran cit pro citát ;-) Pro to, co tím konkrétně chtěl citovaný i momentálně citující říci - dále polemizovat se dá o všem, zpochybňovat ledacos také. Slovní ping -pong je hra nekonečná ;-) Hezký den přeji*
Olga Škopánová
12.3.2025 11:34
Já opravdu, ale opravdu nemohu být spokojená se studentem, který je líný a neučí se a rovněž jsem nemohla být spokojená s mým synem když začal lajdat.
Iva Bendová
12.3.2025 09:04
"Nespokojenost se sebou samým je ctnost. Nespokojenost s jinými je chyba a počátek velkého trápení." Konfucius
Olga Škopánová
12.3.2025 06:59
Nejlepší jsou ti, kteří citáty trousí na potkání lhostejno zdali se to hodí či nikoliv. Vypadají učeně a ani se nemusí namáhat myslet.
Zuzana Pivcová
11.3.2025 18:29
Dřív jsem si citáty zapisovala, protože jsem je jako učitelka němčiny psávala holčičkám do památníků. To už je ale půl století.
Jana Jurečková
11.3.2025 17:12
Já, když čtu nějaký pěkný citát, musím si ho zapsat, nedá se nic dělat. Manžel mi udělal radost a koupil v Olomouci dvě knížky citátů, mám je v šuplíku a občas na ně kouknu. Některé myšlenky slavných osobností jsou tak pravdivé a krásné, že už je znám nazpaměť. Název delikatesní jednohubky je ten pravý a moc děkuji za krásný článek.
Olga Škopánová
11.3.2025 12:41
Že nelze ukrást myšlenku? Mnozí vynálezci by mohli vyprávět. Podle paní Šenbergové i Patentový úřad je zřejmě na nic.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA