Můj někdejší dívčí idol Josef Zíma
Josef Zíma na koncertě na Žofíně v roce 2015. FOTO: Michal Doležal, ČTK

Můj někdejší dívčí idol Josef Zíma

7. 3. 2025

Kdyby mi ještě před časem někdo nabídl návštěvu koncertu Josefa Zímy, určitě bych s díky odmítla: Dechovku, tu nemusím! Teď se ale najednou udály nečekané věci.

kultura osobnosti vzpomínky zpěvák
Hodnocení:
(5 b. / 37 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Přidám také své vzpomínky na "Prince Radovana", i mě zaujal celou svou osobností. Nejvíc se mi líbily pomalé melodické písničky. Vzpomínám na něho jako na herce v jednom z tehdejších malých divadel v Praze (snad v ABC ) . Dodnes i kytaristé, kteří si hrají folkové a country písničky, určitě znají "jeho" Zelené pláně nebo Milence v texaskách a jistě i řadu dalších melodií. V paměti milovníků hudby zůstanou ještě hodně dlouho.
Jan Zelenka
Josef Zíma zřejmě bydlel na Petřinách. Občas jsem ho vídal, jak svižně běhá v oboře Hvězda. A mám takový dojem, že zpíval i jako mladý s orchestrem Jiřího procházky ve Fučíkárně. Já tam chodil tančit. Byla to osobnost!
Zuzana Pivcová
Ráda bych tu pro zajímavost uvedla, že ten tehdejší jubilejní koncert pana Zímy měl vlastně mimo jiné za následek, že jsem objevila i60. Na výstavišti v Letňanech při akci For seniors jsem u jednoho stánku sáhla po plakátku s nabídkou koncertu Josefa Zímy a přibrala jsem si k němu druhý leták s nabídkou portálu i60. Doma jsem si prohlédla jeho stránky (byl tehdy téměř v začátku) a záhy poslala první článek.
Rostislav Mraček
Tak to bylo od Vás moc hezké, paní Pivcová. Děkuji!
Anna Potůčková
Zuzko já si myslím, že byl idolem několika dívek. A představ si, že v nedaleké obci od mé rodné vesnice měl dvojníka, který byl také zpěvákem v dechové kapele, která mu patřila. A zrovna tuto kapelu jsem hojně navštěvovala.
Alena Velková
Zuzko, když zpívali se Simonkou swingovky, to byl opravdu zážitek, i když už byl na vozíčku, o který se Simonka opírala. Vypadali, že se rozsypou, ale ta muzika jim dala drive.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody