Josef Zíma na koncertě na Žofíně v roce 2015. FOTO: Michal Doležal, ČTK
Můj někdejší dívčí idol Josef Zíma
7. 3. 2025Kdyby mi ještě před časem někdo nabídl návštěvu koncertu Josefa Zímy, určitě bych s díky odmítla: Dechovku, tu nemusím! Teď se ale najednou udály nečekané věci.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
7.3.2025 21:10
Přidám také své vzpomínky na "Prince Radovana", i mě zaujal celou svou osobností. Nejvíc se mi líbily pomalé melodické písničky. Vzpomínám na něho jako na herce v jednom z tehdejších malých divadel v Praze (snad v ABC ) . Dodnes i kytaristé, kteří si hrají folkové a country písničky, určitě znají "jeho" Zelené pláně nebo Milence v texaskách a jistě i řadu dalších melodií. V paměti milovníků hudby zůstanou ještě hodně dlouho.
Jan Zelenka
7.3.2025 20:54
Josef Zíma zřejmě bydlel na Petřinách. Občas jsem ho vídal, jak svižně běhá v oboře Hvězda. A mám takový dojem, že zpíval i jako mladý s orchestrem Jiřího procházky ve Fučíkárně. Já tam chodil tančit. Byla to osobnost!
Zuzana Pivcová
7.3.2025 20:03
Ráda bych tu pro zajímavost uvedla, že ten tehdejší jubilejní koncert pana Zímy měl vlastně mimo jiné za následek, že jsem objevila i60. Na výstavišti v Letňanech při akci For seniors jsem u jednoho stánku sáhla po plakátku s nabídkou koncertu Josefa Zímy a přibrala jsem si k němu druhý leták s nabídkou portálu i60. Doma jsem si prohlédla jeho stránky (byl tehdy téměř v začátku) a záhy poslala první článek.
Anna Potůčková
7.3.2025 16:30
Zuzko já si myslím, že byl idolem několika dívek. A představ si, že v nedaleké obci od mé rodné vesnice měl dvojníka, který byl také zpěvákem v dechové kapele, která mu patřila. A zrovna tuto kapelu jsem hojně navštěvovala.
Alena Velková
7.3.2025 15:53
Zuzko, když zpívali se Simonkou swingovky, to byl opravdu zážitek, i když už byl na vozíčku, o který se Simonka opírala. Vypadali, že se rozsypou, ale ta muzika jim dala drive.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA