Pár lázeňských dní v Poděbradech
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Pár lázeňských dní v Poděbradech

12. 4. 2025

Do Poděbrad jezdívám docela často. Ostatně, nemám to sem z Hradce Králové daleko. A hlavně, je to pro mě příjemné místo, kde si umím (i aktivně) odpočinout.

lázně města a obce
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Vlaďko, moc pěkný článek i fotky. ostatně jako vždy. Děkuji. :-)
Iva Bendová
Vlaďka a ostatní snad prominou - Šárko, moc zajímavé :-D Když jsem byla provd. Savková, můj choť nasával a v práci jsem dávala pacientům "savku" při vrtání zubů ;-) Z předků z tátovi strany byl asi někdo upovídaný, protože se celá 9.A rozesmála, když jsme četli nahlas z nějaké knihy, jak soused ukecaného souseda utřel slovy: " ... i mlč už, ty čvančaro jeden!" - jsem rozená Čvančarová :-D Ukecaná nejsem, ale občas hodně rozepsaná, táta byl úplný introvert, alespoň, co já si ho pamatuji.
Dagmar Vargová
Díky za skvělé počtení a pokoukání. Vůbec to tam neznám. Jako Bechtěrevik jsem se léčila v Lázních Hodonín a v Jáchymově.
Zuzana Pivcová
V Poděbradech jsem byla několikrát, třikrát na krátkém relaxačním pobytu pro seniory, na srazu i60 a na srazu motorkářů. Není to tak dávno, a přesto z toho už nic nezůstalo. Děkuji za informace o původu. Pro mě je to velmi zajímavé.
Šárka Bayerová
Tedy, Ivo, to je boží story... Jsem historická romantička. :-) U nás je taky údajný šlechtický !italský! původ ze Svojšic. Hrádek taky předek "probendil", tedy u nás se říká, že "prochlastal"... :-)
Iva Bendová
Nedávno jsem z vyprávění mamky zjistila, jak je naše rodina propojená s Jiřím z Poděbrad, že její otec a můj děda kdysi vypátral o jednom svém praprapra ... předkovi, že byl za zásluhy v bojích husitů s katolíky pasován tímto králem na rytíře, stal se zemanem a získal tvrz někde snad u Prodašic. Když jeho žena ovdověla, údajně tuto tvrz probendila s potulnými rytíři, ... a proto si mě Osud našel s příjmením Bendová /?/ :-o :-D Více toho neví ani mamka, ani já, a tak zneužívám (jen) tento prostor ke sdílení s vámi, omlouvám se a znovu děkuji paní Vlaďce za pěkné ztvárnění Poděbrad.
Šárka Bayerová
Vlaďko, promiňte, četla jsem příspěvek Ivy a došlo k mozkovému zkratu...:-)
Šárka Bayerová
Díky, Ivo, za připomenutí Poděbrad. Mám je moc ráda. Nejen lázně. Za srdce :-) mě chytla historická část u ulice Na dláždění. Dlouhou dobu jediná zpevněná ulice v Poděbradech. Od středověku. Stopy první manželky Jiřího z Poděbrad Kunhuty ze Šternberka...
Jan Zelenka
Na Poděbrady rád vzpomínám. Strávil jsem tam celý měsíc po operaci srdce. Váš pěkný článek mi vše opět připomněl.
Iva Bendová
Moc hezká reportáž, děkuji. Poděbrady patří do mé prázdninovo-srdcové trojky, spolu s Nymburkem a Loučení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody