O samotě

O samotě

8. 5. 2013

Mám ráda hodně věcí, lidi a mimo jiné také samotu.

Neznám nic příjemnějšího, než se vzdálit od hlučícího davu a strávit den v horách nebo jen v lese. A dělám to mnohem častěji, než je zvykem. Nepotřebuji přitom být s někým, je mi v mé přítomnosti dobře. Lidé se většinou děsí, že jdu sama. A proč ne? Mám nebe nad hlavou a zem pod nohama a v každé buňce vědomí, že nikdy nikde nejsem sama.

Většinu času trávím s lidmi, s těmi, které mám ráda, a kteří mají rádi mne, ale občas si i od nich potřebuji odpočinout, probrat problémy z nadhledu a vyčistit hlavu. A ještě víc od civilizace. Od hluku, elektronického smogu, automobilových výparů.

V klidu si mohu vyměňovat energii se stromy, skálami a povídat si s ptáky, kytkami, a třeba s mravenci, cítit přítomnost elementárních bytostí, vylézt na posed a kochat se okolní krajinou..

Domů se pak vracím fyzicky utahaná, ale nabitá pohodou až do příští túry. Dobře se vyspím a usmívám se na celý svět bez ohledu na jeho přízeň, či nepřízeň.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Já mám také ráda dobrovolnou samotu, vnější i vnitřní. Ostatně, v myšlenkách není člověk nikdy sám.
Olga Štolbová
Jani,jen jsem zapomněla napsat,že se to krásně četlo a že jsem se na chvíli v myšllenkách přenesla do mého milovaného lesa v jižních Čechách.Díky.
Olga Štolbová
Jani,jen jsem zapomněla napsat,že se to krásně četlo a že jsem se na chvíli v myšllenkách přenesla do mého milovaného lesa v jižních Čechách.Díky.
Jitka Chodorová
I když mám s tebou ,Jano hodně společného,tak tady se rozcházíme,já samotu nesnáším,spíše v ní trpím,ale to neznamená,že nerozumím tomu,o čem píšeš a přeji ti mnoho krásných chvilek o "samotě",které tě tak obohacují.
Jiří Libánský
Často se mi podařilo trávit víkend v krásných brdských lesích a především v zimě od pátečního do nedělního večera nepotkat ani živáčka. Příroda dokáže člověku připravit nádherné zážitky, Jsou ale velmi jemné. Musíme se hodně uklidnit a ztišit. Pak jsme schopni je vnímat. Kde se mi nejlépe spí? V jamce mezi vystouplými kořeny velkého stromu s hlavou u jeho kmene. Ráno mám energie na rozdávání.
Olga Štolbová
Také miluji samotu a dokonce ji občas nutně potřebuji, ale když je to "na furt",není to tak velké štěstí.
Helenka Vambleki
Souhlasím. Ale doufám, že jedinou věc z civilizace si bereš s sebou - mobil. Nikdy nevíš, co tě potká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%