Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka
Ilustrační foto: pinterest.com

Moje prázdniny: pikantní houbová žemlovka

8. 8. 2020

Jak šel čas a život, můj způsob přípravy pokrmů se začal měnit a hlavně zrychlovat. Nejenže jsem vybírala recepty s co nejkratší dobou přípravy pro různé příležitosti, ale i různé recepty, které jsem znala, začala obměňovat.

Babiččina houbová zemlbába byla nedílnou součástí prázdnin strávených na venkově. Když se řekne žemlovka, vybaví se nám neodolatelná vůně jablek a skořice. Skvělé sladké jídlo. Patříte do skupiny dospělých, kteří žemlovku milují, ale také mají rádi houby i pikantní pokrmy? Vyzkoušejte vylepšenou žemlovku houbovou. Pevně věřím, že se stejně jako já řadíte do této skupiny a tenhle kulinářský zážitek si nenecháte ujít! Žemlovka je totiž velmi jednoduchá, a přitom chuťově neporazitelná.

Babiččina houbová zemlbába - to byla vůně mých prázdnin v dětství. Vyzkoušejte ji i vy.

Ingredience 

1 veka
400 g čerstvých hub nebo 200 g sušených hub
2 klobásy nebo párky
1-2 cibule
3 vajíčka
300 ml mléka
tuk  
kmín, česnek, pepř, sůl

Postup

Klobásu pokrájenou na kolečka, osmažíme s cibulkou a dáme podusit houby. Přidáme kmín, pepř a česnek. Zapékací misku vymažeme tukem. Pečivo na plátky silné asi 2 cm namáčíme do mléka s rozšlehaným vajíčkem. Do zapékací misky vyskládáme vrstvu namočeného pečiva, poté navrstvíme směs hub, klobásy a cibulky. Znovu poklademe namočeným pečivem. Zakryté pečeme v troubě na 200'C asi 20 min. a poté odkryté ke zlatavé kůrce. Sušené houby, je třeba je předem namočit (třeba ve vývaru masoxu).

Na závěr pečení nebo při podání v teplém stavu můžeme posypat tvrdým sýrem nebo Nivou. Je to mňamka i jako studená svačinka. Dobrou chuť!

 

recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Tenhle recept neznám - vyzkouším, ale Masox vynechám.
Dana Puchalská
Je to mňamka. Ze samých dobrot přece nemůže vzniknout nic nedobrého .
Eva Mužíková
Tak tohle mne opravdu zaujalo. Takové " míchanice" mám ráda. Vedou zapečené brambory se vším co je doma k mání.. Určitě zkusím, mám podušené houby v mrazáku.,
Mell Nova
Připomnělo mi to dětství, maminka dělávala zapečené houby nebo rajčata, ale bez pečiva.Já mám ráda jako rychlo oběd ,večeři něco podobného, teď mívám svou brokolici a tu jen třeba na chvíli spařím v horké vodě, udělám těstíčko jako na omeletu, podle situace třeba mléko nebo zbytek smetany rozšlehám s vajíčky, sůl, koření podle chuti, může být zbytek nivy, či jiného sýra, to samé když je kousek anglické, šunky, žampion, trošku mouky a zapeču.Fantazie má zelenou, může být jiná zelenina, bez uzeniny apod.Dá se jíst samotné teplé i studené, s bramborem, salátem.
Soňa Prachfeldová
Danuško má být že *****, jak sjizdim v tel. aniž ještě hvezdickuji, už je to tam. A to si říká chytrý a troufá si myslet za mě. Vypadá to báječné, mám ještě mražené, zkusím.
Jana Šenbergerová
Díky za připomenutí, už dlouho jsme nic houbového neměli. :-)
Marie Seitlová
To je zajímavé houbové jídlo.
Jaroslava Handlová
Díky za dobrou inspiraci. To by mi mohlo chutnat. Ale musím počkat, až zase porostou houby. :-)
Lenka Hudečková
Teda, to vypadá úžasně, já bych si odpustila tu klobásku, ale jinak se mi recept líbí, vyzkoušíme. Myslím, že jako hubník to dělala i moje maminka :-)
Zdenka Soukupová
Houby mám ráda. Jestli se mi podaří nějaké najít, určitě zkusím. Vypadá to lákavě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.