Namísto slzí

Namísto slzí

13. 11. 2013

Bělostná linka
bez špetky zakřivení,
náhodná zmínka,
o tom to asi není,
bláhová touha
jak v šatech krajkových,
vteřina pouhá
a usedavý smích.

Tancuje můra
pod lampou do umdlení,
myšlenek fůra,
to nikdo nepozmění,
zda mě to mrzí,
co říci na otázku,
namísto slzí
tu roním svoji lásku.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Paní Šenbergerová, nelámejte si s tím hlavu. To slovo tam není kvůli rýmu, ale svému emocionálnímu účinku, který je stejně těžko nahraditelný. Pro ten v časném ránu právě opuštěný, pomalu chladnoucí, vlhce živočišně teplý pelech, nad kterým se ještě třepetají doznívající zbytky nekontrolovatelných vášní, to považuji za výstižné pojmenování.
Jana Šenbergerová
Moc hezká je i reakce od jiřího, jen si marně lámu hlavu, jakým slovem by se dalo nahradit to pro mě "krvavé" tratoliště, když i útočiště tou krví tak trochu zavání, neboť zase příliš bojovně zní.
Jiří Libánský
nejsou jen noci zrychleného dechu budík nám diktuje svítání pak oblékání v spěchu po rychlé snídani chladne jen zvolna neochotně opuštěné lásky tratoliště odcházíš ještě potmě zeptáš se, kdy příště jsou nedílnou částí návratů ty dlouhé chvíle osamění prostě to patří k životu a těžko se to změní
Jana Šenbergerová
Tvé ronění lásky a usedavý smích ve mně vyvolávají neutuchající nadšení. Doufám, že se potkáme. Bude mi ctí potřást si pravicí s básnířkou tvého formátu. Ale ještě raději bych tě objala.
Jitka Chodorová
Roníš lásku krásně a pořád,co na to ten,komu tvoje verše patří?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%