Aby pečící papír před pečením cukroví nebo lívanců na plechu neodstával a rovně držel, jednoduše ustřihnu velikost pečícího papíru a ten zmuchlám do kouličky, dobře pomačkám a pak ho teprve rozprostřu na plech. Sice vypadá zmuchlaně, ale krásně přilne k povrch plechu a nikde neodstává.
Jak přemoci pečící papír?
12. 12. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
14.5.2015 10:20
Já ho také normálně na plech položím proti směru zabalení a on si dá říci. A když peču něco, co z něho pěkně sklouzne, tak ho klidně nechám na plechu i pro příště.
Květoslava HOUDKOVÁ
14.5.2015 04:36
Pečící papír je zřejmě dobrá pomůcka, ale já ji nepotřebuji. Jakékoliv nádoby, pánvičky, formy,formičky vystříknu Olejem ve spreji. Nic se mi nepřipeče, nepřipálí ! Olej se nevsákne! - zůstane jako ochrana mezi nádobou a potravinou. Např. zkuste!! na pečícím papíru uvařit pudink, krém atd. Já = 1 os. spotřebuji obsah 300 ml cca 1x/rok, dcera pro 4 čl. "žravou"rodinu 2 x/rok - super vyhovuje!
Lada Boháčová
6.4.2015 14:38
Čas od času dělám domácí sekanou. Místo toho, abych ji potírala vajíčkem, potřu ji plnotučnou hořčicí. Po upečení má pěknou barvu a dobrou chuť.
Jana Slavíková
2.8.2014 19:04
Zmuchlaný pečící papír používám při pečení v kulaté formě. Při pečení cukroví na plechu stačí papír navlhčit v rozích.
Dagmar Králová
26.12.2013 12:11
U nás doma roli papíru otočíme proti směru zabalení a přejedeme papírem přes hranu stolu a je hned krásně rovný a nedělá neplechu a leží i na plechu. Dříve to studenti používali k rovnání pauzáku na rýsování.
Svatava Páleníková
22.12.2013 11:16
Růženko, také já jsem vyzkoušela, protože mě vždy strašně rozčilovalo, jak se papír kroutí. Moc děkuji za skvělou a přitom jednoduchou radu. A taky jsem vyzkoušela váš trik s vyklopováním včelích úlů. Díky a přeju krásné svátky!
Růžena Antlová
12.12.2013 17:56
Jitko zrovna před týdnem jsem si chystala na plechy pečící papír a měla jsem na návštěvě kamarádku.Nechápavě na mě hleděla když viděla jak ho muchlám.Pak byla překvapená a dnes už muchlá papír taky.
Růžena Antlová
12.12.2013 17:53
Jani co já se vždy nazlobila když mi na plechu nedržel,zvlášť když jsem ustřihla o něco větší kus tak jsem jednou chytla nerva fakt ho zmuchlala a hodila do koše s tím ,že ustřihnu nový menší a ouhá sice pečící papír na roličce ještě byl ,ale zas vystašil jen na půl plechu. Těsto ušlehané ,tak nezbylo nic jiného než zmuchlaný papír narovnat a dát na plech a fígl byl na světě.
Jitka Chodorová
12.12.2013 11:28
Já to pořád říkám Růženko,že jste tady nejšikovnější holka.Zrovna jsem s tím teď měla problém při pečení cukroví,protože jsem pokládala poslední kousek papíru a on si tam dělal,co chtěl.Tak díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu