Slavnosti sněženek

Slavnosti sněženek

27. 3. 2014

Milí přátelé,
28.3. uplyne 100 let od narození Bohumila Hrabala,spisovatele, který ovlivnil smýšlení mnohých z nás. Berte prosím tento výlet jako malou poctu tomuto muži.

Jistě jste už  uhádli, půjdeme do Kerska. Do vesničky nedaleko Nymburka nebo Lysé nad Labem, chcete-li.

Už při příjezdu do Kerska se ocitáte trochu v jiném světě. Z rovných polí se přesunete do hlubokého borovicového lesa.

Naši pouť jsme začali u Svatojosefského pramene. Ať jdete v Kersku kamkoliv, jdete po dlouhých, jakoby nekonečných lesních cestách, vždy kolmých na hlavní kerskou silnici. My jsme šli ke známým borovicím, Krásné Pepině a Švarné Tonce. Nenechali jsme si ujít ani slavnou hájovnu. Můžete si dát kance se šípkovou nebo se zelím, zapijete Postřižinským pivem a jde se dál. Třeba k Lesnímu atelieru Kuba nebo k chatě Bohumila Hrabala, ukryté v lesích. Je tam krásně. Všem doporučuji.

Celý výlet a velkou fotogalerii opět naleznete na mých stránkách www.aubrieta.cz.

Těším se na Vaši návštěvu, Vaše Aubrieta

výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
V těchto končinách jsem nikdy nebyla.Snad se mi to ještě někdy podaří.Děkuji za přiblížení.
Zuzana Pivcová
Díky za pěkné obrázky. I když je to poměrně blízko Prahy, v Kersku jsem ještě nebyla. Vždy si jen vybavím záběry z filmu, např. právě lesní cestu nebo hájovnu, ale i chatařskou oblast, kde odevšad zaznívá večerní 1. nebo 2. program televize.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.