Mallorca před sezónou 4.

Mallorca před sezónou 4.

15. 4. 2014

Dnes hodláme odpočívat, sluníčko svítí jako o závod, ale ještě je zima. Po snídani jsme se vydaly zkoumat okolí našeho hotelu. Jsou tu pěkné parky a hodně vilek svítících novotou. Během dopoledne se udělalo teplo, a tak jsme se rozhodly, že dnes je to na slunění. Vždyť se na to těšíme od října.

Převlékáme se do plavek a hurá k bazénu. Lehátka jsou dost obsazená, ale našly jsme dokonce tři vedle sebe, je to prima. Natíráme se krémem, protože sluníčko opravdu pálí a vleže ani ten slabý větřík
nepociťujeme. Ovšem, stačí si jen na chvilku sednout a už mě studí ramena. Terasa, na které je bazén, je obklopená keři a palmami a vítr sem jen tak nemůže. Je nám blaze, dokonce i v krytém bazénu
jsme si zaplavaly. Prostě, ten dnešní den se opravdu vyvedl.

Už nám zbývají necelé tři dny a zítra se chystáme do hlavního města Palma de Mallorca. Letovisko, kde bydlíme, se nazývá Playa de Palma a busem jsme tam za necelou půlhodinu. A je to tady. Počasí se střídá děsně rychle, dnes je střídavě oblačno a hlavně vítr. Vystupujeme na konečné stanici, je to prý nejpěknější a nejdražší část města. Velká gotická katedrála a Královský palác. Krásné impozantní stavby v maurském slohu, místy trochu podobný hladové zdi na pražském Petříně. Spousta lidí, napadá mě, jak to tu asi vypadá, když je sezóna v plném proudu.

U vstupu do katedrály dlouhá fronta, čekají tu dvě velké výpravy. My tady určitě čekat nebudeme. Na nádvoří, které je otevřené k moři, zase ten vichr, je tu jak vymeteno. Tak jen pár snímků a pryč. Sejdeme pár desítek schodů a jsme v krásném parku s jezírky, vodotrysky a spoustou květin. Ale skoro
pouť - pouliční malíři, různí kouzelníci a artisté, prodavači všeho možného. Stále nám někdo něco nabízí, až se nám tu přestává líbit. Kousek odtud procházíme starým městem, úzké uličky, staré
a zajímavé domy, ale skoro pusto.

Zamíříme také do centra, chceme si prohlédnout výlohy, jsme přece také děvčata. Brzy jsme unavené a také vymrzlé, najdeme hezkou cukrárnu a nad kávou a dortíkem dojdeme k poznání, že jsme rozmazlené středoevropanky a ten věčný vítr a zima nám vůbec nevyhovují. V pět hodin jsme zpátky
v hotelu, bazén z nás smyl únavu a po večeři se jdeme ještě projít.

Promenáda ani hotely nezáří, jsme trochu zklamané, je přece jen ještě před sezónou. Další den jdeme nakupovat, pak zase kavárna, trochu focení a procházení, je zima a vítr. A poslední den, odjíždíme
až v šest večer, jsem šla sama rozloučit se s mořem, sluníčko občas vysvitlo a na horizontu spousta surfařů, to jsme za celý týden neviděly ani jednou. Samozřejmě jsem to vyfotila, ale byli hodně daleko, ty
snímky nejsou moc vydařené.

A tak skončila naše dovolená před sezónou. Domů jsme dojeli nad ránem, unavení, zdraví, šťastní.

Mallorca
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Peerová
Děkuji Olinko za milé vyprávění tvé letošní dovolené,přečetla jsem si to ráda a s chutí.Hodnotím to,jako tvůj dobře prožitý čas v krásném prostředí,sice trochu s nestálým počasím,ale s výsledkem,že to za to stálo,což je prima.Převyprávěla jsi to moc pěkně,takže i já byla tak trochu na Mallorce...díky
Jitka Chodorová
Olinko,jako vždy krásné povídání,i to těch uliček bych s vámi ráda šla,mám ráda místa,kde se snoubí historie se současností,tak díky za tvoje krásné zážitky pro nás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%