Výlet za narcisy

Výlet za narcisy

12. 8. 2014

Píše se rok 2008. Svaz havlíčkobrodských zahrádkářů pořádá zájezd  do Rakouska. První den zastavujeme v Českém Krumlově a spát budeme na hranicích. Ráno pak brzy odjíždíme do Bad Aussee na narcisové slavnosti. Tyto slavnosti mají svoji tradici a konají se každoročně. Jen to nikdo před tím ani nevěděl.

Programy jsou celý týden, ale nejhezčí - pro zahrádkáře - je den poslední. Na způsob alegorických vozů projíždí auta celým městem s "krásnými" narcisovými postavami. Každým rokem jiné. Jednou to jsou pohádkové bytosti a jindy zvířata, motýli... Ještě nikdy jsme neviděli tolik narcisů. Rostou tam jako naše sedmikrásky.

A vůně těchto skromných, krásných a voňavých kvítků musely natrhat snad tisíce, aby vytvořily šikovné ruce zdejších lidí obrovské obrazce z těchto květin. Bývá tu až 30 i víc květinových soch. Po projetí městem se tyto voňavé sochy přesunou na blízké jezero a projedou čestné kolečko po hladině. Vše perfektně připravené s občerstvením a hudbou, jak jinak než tyrolskou.

Určitě mohu doporučit návštěvu této lokality i tyto slavnosti. Stačí jen na internetu vyhledat vhodný termín. Letos byl už 55 ročník narcisových slavností v Bad Aussee.

cestování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Krásný zájezd na krásnou akci.Jak píše Olinka i mě by se takový výlet líbil.
Marie Novotná
Olinko.pořádal to svaz zahrádkářů.ale od té doby už je všechno jinak.Tento zájezd nabízí i některé cestovky.Měj se krásně.
Olga Štolbová
Takový zájezd by se mi moc líbil, ještě jsem o tom nikdy nečetla. Jestli něco takového pořádáte u vás v Havlbrodě, dejte vědět, třeba bychom se tam mohly sejít, bylo by to prima. Jistě je to někdy na jaře.
Jana Šenbergerová
Tam by se mi určitě líbilo, protože narcisy patří k mým oblíbeným květinám.
Jaroslava Handlová
Maruš, moc hezky napsaná vzpomínka. Ta nevšední květinová oslava a navíc v tak atraktivním prostředí, to promění běžnou neděli ve skutečný svátek. Tvoje fotky jsou toho důkazem. Pěkné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%