Proč?

Proč?

16. 5. 2014

Proč jsem se přihlásila do projektu Hledáme zralé modelky? Přiznám se, že první impuls byl "jen tak“; přispívám články, přispěji i fotkou. Později jsem sledovala, jak velký zájem tento projekt vyvolal. 

O módu jsem se zajímala od malička. Když jsem byla malá, jezdívala jsem na vesnici k moji babičce. A naproti přes ulici bydlela „teta“. Ona to nebyla moje teta. Byla to, jak se škaredě říká, „stará panna“, a byla dobrá švadlena. Milovala mě a já k ní často chodila na návštěvu. Dodnes vidím uprostřed veliké kuchyně obrovský stůl, stále plný špendlíků a nad ním taková ta stará stahovací lampa na šňůře. Netrvalo dlouho a začala jsem šít taky. Jistěže nejdřív na panenky. Později jsem se seznámila s opravdovou dámou-švadlenou, která bydlela v našem městě Brně. Ta by se dnes, kdyby žila, jistojistě do tohoto projektu přihlásila také. Byla to Paní švadlena. Co ta dokázala vykouzlit z malého kousíčku látky… U ní jsem viděla poprvé v životě skutečné světové módní časopisy. A možná také poprvé v životě takový ten tvořivý nepořádek. Hodně jsem se od ní naučila.

Později jsem šila všechno pro sebe, od plavek až po kabáty a když se narodila dcera tak od hracích kalhotek po zimní kombinézu na lyžování. PROČ? To se asi dnes zeptá jen mladá generace. Protože nebylo nic pěkného k sehnání. Vzpomínám si na úsměvnou historku, kdy na koupališti lidi obdivovali šatičky naší malé. Klidně jsem přiznala, že jsem obarvila bavlněnou plenku barvou Duha, koupila metry kloboukové gumičky a plážové šatičky byly jako "ze západu".

Mohla bych vzpomínat i na moji maminku, která „po revoluci“ propadla kouzlu „sekáčů“. Vždy chodila pěkně oblečená a díky nové možnosti vypadala každý den jako modelka. Byla sluníčko. Zářící, milující, milovaná a inspirující. Mohla bych plynně přejít do dalšího tématu i60 „Moje maminka“, ale uzavřu svůj krátký příspěvek. V projektu Hledáme zralé modelky jsem i za svoji krásnou maminku Jarmilu. „Tak mami, jdeme na to?"

Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%